Alfonso Gómez Méndez, vefat eden oğlu Alfonso ile ilgili durumu açıklıyor

Nessie

New member
Eski başsavcı ve eski Haber Bakanı EL TIEMPO'nun bildiği bir açıklamada Alfonso Gomez Mendez büyük oğluyla arasındaki yakınlaşmanın hangi şartlarda gerçekleştiğini anlattı, Alfonso Gomez Lugo7 Ekim 2022'de öldü ve eski polis memuru Manuel Castaneda'uyuşturucu sürücüsü' olarak biliniyor.

Kriterlere göre

Gómez Méndez Castañeda'nın şöyle diyor: Üniformalı bir polis memuru olarak oğluna refakatçi olarak atandı.uyuşturucu kullanımıyla ilgili sorunları olan. “Oğlumun durumu hayatımda yaşadığım en büyük acıydı ve öyle olmaya da devam ediyor” diye vurguluyor.

Eski bakan ayrıca Manuel Castañeda'nın kurumdan emekli olduğunda Gómez Lugo ile iletişim halinde kaldığını ve “Mart 2021'de şüpheli bir anlaşma teklif etmek için Alfonso'yu aradı”. “Villavicencio eyalet savcısının Başsavcılıkta kalıcılığını garanti altına almak için ona 60 milyon peso teklif ettiler. Nelson Rodriguez Balaguera. Onun bu pozisyonda kalmasının, parayı yatıran ilgili tarafların süreçlerini örtbas etmek için hayati önem taşıdığını varsayıyorum” diye ekliyor.

Alfonso Gómez Méndez, eski başsavcı.

Fotoğraf:Claudia Rubio/El Tiempo

Paylaşmak

Ona göre bu yönetim, Eylül 2021'de açıkça görüldüğü gibi, hiçbir zaman gerçekleştirilmedi. avukat Margarita Cabello “söz konusu yetkiliyi görevinden aldı.” “İşte o zaman oğlumun Castañeda'yı ve aracılık ettiği kişileri aldattığı ortaya çıktı. Parayı talep etmek için onu aramaya başladılar. Alfonso cevap vermeyince kızım Rosita'yı aradılar. ve onun aracılığıyla beni aradılar. O zaman ikimiz de durumu öğrendik” diyor eski savcı.

Ayrıca eski bakan şunu da açıklıyor: Manuel Castañeda oğlunu öldürmekle tehdit etti ve parayı geri istedibundan önce gaspı ödemeyi tercih etti. Ve bu bölümü, bazılarının “mafyayla bağlantısı olan, farklı haber merkezlerine ulaşan” kişilerin versiyonlarından önce anlatmaya karar verdiğini belirtiyor.

Başsavcılık bu bölümde adı geçen yetkiliyi görevden aldı.

Fotoğraf:ZAMAN

Paylaşmak

Eski savcı Alfonso Gómez Méndez'in açıklamasının tamamı şöyle:

Kamu hayatım neredeyse yarım asırdır tamamlandı. Devletin en yüksek mevkilerinde bulunduğum süre boyunca ve genel olarak mesleki uygulamalarımda her türlü düşmanı yetiştirdim. Gerillalar, paramiliter güçler, esmeralderolar, adi suçlular, uyuşturucu kaçakçıları ve gücün üç kolunun üst düzey yetkilileri benim kararlarım yüzünden parmaklıklar ardında kaldı. Bu suç yapılarıyla karşı karşıya kalmanın sonuçları olduğunu çok iyi biliyorum ve bu nedenle EL TIEMPO gazetesinden Kolombiyalılara mümkün olan en açık ve doğrudan şekilde hitap etmek için bu alanı isteme cesaretini gösterdim. Bu hafta, istemesem bile, ailemin özel hayatının en mahrem ve acı verici yönünü kamuoyu önünde konuşmak zorunda olduğumu ve görev yaptığımı hissediyorum. Size anlatacaklarım 7 Ekim 2022'de ölen en büyük oğlum Alfonso Gómez Lugo ile ilgili.

Oğlum, hayatının son 20 yılında onu etik açıdan sorgulanabilir kararlar almaya iten karmaşık bir bağımlılık sorunuyla uğraştı. Ailesinde bu hastalığın etkilerini yaşayan herkes bunun doğuracağı sonuçları çok iyi anlayacaktır. Bu durumu yaşayan kişi için olduğu kadar ailesi için de acı verici bir durumdur. Bir baba olarak oğlumun iyileşmesine yardımcı olmak için elimden gelen her şeyi yaptım. Yeni rehabilitasyon tedavilerini denemek için dünyayı dolaştım, sayısız uykusuz geceler geçirdim ve itiraf etmeliyim ki çoğu zaman içine düştüğüm para sorunlarını çözmek zorunda kaldım. Oğlumun durumu hayatımda taşıdığım en büyük acıydı ve olmaya da devam ediyor.

Doğal olarak oğlumu kendinden kurtarmak için ne gerekiyorsa vermeye, ne yapmam gerekiyorsa yapmaya hazırdım. Başaramadım. Bugün, aralarında mafya bağlantısı olduğu gerekçesiyle haklarında tutuklama kararı çıkardığım bir grup kişinin, çarpık bir haberi sızdırmak için medyanın haber merkezlerini dolaştığının farkındayım. ve oğlum Alfonso'nun hastalığını ve açıkça yanlış davranışını kullanarak benden intikam almak. Devam edip onlara kendim anlatmaya karar verdim.

Başkan Santos'un ilk hükümetinde Haber Bakanı görevini üstlendiğimde Devlet benim ve çocuklarım için bir güvenlik planı oluşturdu. Alfonso'ya, koruması için artık herkesin uyuşturucu sürücüsü olarak tanıdığı Manuel Castañeda adında bir polis memuru atandı. İkisi arasındaki ilişki gelişmeye başladı çünkü Cecilia Orozco'ya verdiği kapsamlı bir röportajda ondan bahsetmeden oğlumdan bahseden Castañeda, Alfonso'nun kişisel dozunu almasına yardım eden kişiydi.

Castañeda polisten emekli oldu ve bu nedenle artık oğlumun refakatçisi değildi. Ama iletişim halinde kaldılar. Mart 2021'de Castañeda, şüpheli bir iş anlaşması teklif etmek için Alfonso'yu aradı. Villavicencio eyalet savcısı Nelson Rodríguez Balaguera'nın Başsavcılık'ta kalıcılığını garanti altına almak için ona 60 milyon peso teklif ettiler. Onun bu pozisyonda kalmasının, parayı yatıran ilgili tarafların süreçlerini örtbas etmek için hayati önem taşıdığını varsayıyorum.

Alfonso, kendisinin benim oğlum ve Başsavcılık'ta çalışan küçük kız kardeşi Rosita Gómez Lugo'nun erkek kardeşi olduğunu iddia ederek muhataplarını kandırmayı başardı. Benimle ve kızımla konuşarak bu varlıkta istediğini başarabileceği yanılsamasını satması onun için kolaydı. Tabii ki bu gerçekleşmedi.

Ardından Eylül 2021'de Avukat Margarita Cabello, söz konusu yetkiliyi görevinden aldı. İşte o zaman oğlumun Castañeda'yı ve aracılık ettiği insanları aldattığı ortaya çıktı. Parayı talep etmek için onu aramaya başladılar. Alfonso onlara cevap vermediği için kızım Rosita'yı, onun aracılığıyla da beni aradılar. İşte o zaman ikimiz de durumu öğrendik.

Alfonso'yu azarladık ve onun yaptığını bize itiraf etmekten başka seçeneği kalmadı. Ayrıca bize, uymadığı takdirde kendisini öldürebilecek tehlikeli insanlar olduklarını da söyledi. Sanırım her babanın yapacağı şeyi yaptım. Alfonso'nun borcundan parayı aldım ve oğlumun arkadaşı olan bir avukat aracılığıyla Manuel Castañeda'nın kişisel hesabına göndermesini sağladım. Elbette hayatını riske atmaktansa 60 milyon pesoluk gasp ödemeyi tercih etti. Ne kadar defalarca hata yapsalar da bir babanın görevi sonuna kadar çocuğunun yanında olmaktır.

Bu kimseyle paylaşmadığım acı bir gerçek. Bunca yıllık kamu mesleğimde babamın bana aşıladığı değerlerle ilerlemeye özen gösterdim. Ben de bunu yaptım ve 75 yaşında, yolculuğumun kusursuz olduğunu söyleyebilme rahatlığına sahibim. Beni eleştirenlerin, benim ve ailemin adını lekelemek için ölü oğlumu kullanmak gibi rezil ve alçak bir silah kullandıkları üzücü gerçeğini kınamadan bitirmek istemiyorum.

Justice Editoryal – @JusticiaET – [email protected]