Álvaro Uribe'nin duruşmasında savunması, Juan Manuel Aguilar'ı günün üçüncü tanığı olarak sundu

Nessie

New member
Eski bakan ve eski senatör Fabio Valencia Cossio O günün ilk tanıkıydı Álvaro Uribe'ye Karşı Yargı Başsavcılığın bürosundan, yedi yıldır açık olan ve Yüksek Mahkemede doğan bir süreçte suçlanan üç suç için.

Ex -cresdent hakkında, Valencia Cossio onunla Antioquia Üniversitesi'nde tanıştığını söyledi Doğru çalıştıklarında. O zamanlar muhafazakar ve liberal Uribe olduğu için siyasi rakiplerdi.

Valencia Cossio kendini siyasete attığında ve altı kez kendini Kongreye attığında ilişkileri daraldı. O zaman Uribe Hükümeti'nin İçişleri ve Haber Bakanı idi.

Fabio Valencia Cossio, Álvaro Uribe'ye karşı. Fotoğraf:Özel arşiv

Zaten eski cumhurbaşkanının karşılaştığı suç sürecine girdi, Fabio Valencia buluştuğunu söyledi Roque Arismendi Jaramillove siyasi bir faaliyette bu adam ona ABD'den önemli bir nedeni olduğunu söyledi. Neydi? Sözde Iván Cepeda ve Piedad Córdoba, Juan Carlos 'El Tuso' Sierra'nın Uribe'ye karşı beyan karşılığında faydalarını sunacaktı.

Tam olarak, Roque Arismendi günün ikinci tanığı idi. 2023 yılına kadar, Fabio Valencia Cossio'ya geldiği Uribe tarafından kurulan bir siyasi parti altında Antioquia milletvekili idi.

Dosyaya gelince, Avukat Jaime Lombana, Uribe'nin savunucusu olarakArismendi'ye diş hekimini tanıyıp tanımadığını sordu Juan Manuel Aguilar. Eski milletvekili evet, Belediye Başkanı olarak Antioquia San Vicente'de.

Roque arismendi Álvaro Uribe'ye karşı yargılandı. Fotoğraf:Özel arşiv

2018'de Aguilar Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşamaya gitti ve Arismendi'ye göre: “Başkan Uribe'ye olanlar için çok şey ağıt yaktı. Bana çok fazla ivme ile aldığım bir şey söyledi ve Amerika Birleşik Devletleri'nde hapisteyken onu ziyarete gitmişlerdi. Doktor Iván Cepeda, Piedad Córdoba ve Rodrigo Larave ona Uribe'ye karşı ilan etmesini talep ettiklerini söylediler ve bu yüzden ona bazı faydalar sağladılar. “Sordu Lombana bu talebi kimin dile getirdiği hakkında, tanık 'El Tuso' Sierra.

Arismendi gitti ve bunun önemli bir mesele olduğunu belirten Valencia Cossio'ya söyledi. Bu nedenle, eski milletvekili Uribe ile Aguilar'ın söyledikleri hakkında Uribe ile konuşmak için Llanogrande'ye gitti. “Şaşırdım çünkü 'El Toso' Sierra'yı iade ettim, bana bu konuda yardım etmek istediğine şaşırdım”eski başkan ona söyledi.

Juan Carlos Sierra, yani Tuso Sierra, Uribe seyircisi sırasında sunulan bir açıklamada. Fotoğraf:Video Yakalama

O Üçüncü tanık Juan Manuel Aguilar'dıizleyiciye, aslında Amerika Birleşik Devletleri'nde 'El Tuso'nun Cepeda, Córdoba ve Lara'nın ziyaretleri hakkında konuştuğunu ve onu hapse atan iddia edilen tekliflerin konuştuğunu bildirdi.

Aguilar'a göre, Juan Carlos Sierra'ya karşılığında hiçbir şey teklif etmedi Ona kongre üyeleriyle ne yaşadığını söylediği için.

Ne Fabio Valencia Cossio'nun tanıkları ne de Roque Arismendi'nin tanıklarında savcı Marlenne Orjuela'nın bir sorusu yoktu. Ancak, Juan Manuel Aguilar davasında ona sorular sordu.

Kontraterrogatory'de savcı, Aguilar'a 2015 yılında Florida'nın Kendall kentinde bulunan bir spor sahasında olan Juan Carlos Sierra ile – Juan Carlos Sierra ile toplantıları hatırlattı.

Ayrıca, Diego Cadena ile Amerika Birleşik Devletleri'ne seyahat etmeden önce Rionegro Havaalanıve Sierra ile zaten tanıştığında Cadena'nın toplantıya katılmadığını belirtti “Kişisel nedenler, çünkü onu çok aradım ve cevap vermedim. “

Uribe davası

Álvaro Uribe, tanıkların manipülasyonu ve prosedürel sahtekarlık iddiası için bir yargılama ile karşı karşıya Savcı Marlenne Orjuela 2018'de gönderdiğini düşünüyor Avukat Diego Cadena hapishanelere, onlar lehine beyan etmek için mahkumlara fayda sağlayacak, 90'lı yıllarda Antioquia'da bir paramiliter grubun oluşturulmasından ayırıyor.

Aksine, Yedi yılı aşkın bir süredir eski başkan ve eski senatör kendisini bu suçlamalardan masum ilan etti. Onun versiyonu, Cadena'nın hapishanelerde gerçeği toplamasını istemesi, çünkü ailesini sahte versiyonlarla sıçramıyorlardı. Bu arada avukat, Uribe'nin onu rüşvet tanıklarına göndermediğini söyledi.

Carlos López – Haber – @Carlosl49 – [email protected]