Anayasa Mahkemesi Başkanı, emekli maaşını batırmak için bazı stratejilerin arkasında olduğunu reddetti: ne olur?

Nessie

New member
Anayasa Mahkemesi, Cuma öğleden sonra Başkan Gustavo PetroYüksek Mahkemeden emeklilik reformu projesini batırmak için bir stratejinin batacağına dikkat çekti.

“Sulh yargıcı Ibáñez'den (Mahkeme Başkanı) konuştum ve orada kötü bir şey bırakmak istemiyorum. Olmak, projenin proje değil, tekrar tartışıldığı, ancak bir emeklilik reformu yasası olarak onaylanan projeyi, halihazırda yaptıklarında – iyi sonuçlandırılmadığı temelinde batırmaya çalışmak. O zaman seçilen, sahip olduğu, devre dışı bırakmaya çalışan nihai sulh yargıcı için birkaç gün boyunca yanmamı istiyorlar.. Bu noktayı anlamıyorum. “

Bu açıklamalarla karşı karşıya kalan mahkeme, bir açıklama yoluyla, projenin konuşmacısı, anayasa mahkemesi başkanı Sulh yargıcı Jorge Enrique Ibáñez Najar olduğunu belirtti. emeklilik reformunu batırmak için bazı stratejiler. “

Yargıç Jorge Enrique Ibáñez Najar. Fotoğraf:Nezaket

“Şimdiye kadar, düzeltmeyi sipariş eden 17 Haziran 2025'in 841'i imzalama arabasını bitirmek mümkün olmadı. Söz konusu araba imzaları ”.

Dolayısıyla, belgeyi imzalamayan sulh hakimleri: Vladimir Fernández, Natalia Ángel ve Miguel Polo. Bu nedenle, mesele, mahkeme, “bu yılın 23 Temmuz'da tamamlanacak olan bir sonraki odaya götürüleceğini” söyledi.

Başkan Gustavo Petro, Yargıç Carvajal'ın elinde. Fotoğraf:Başkanlık

Ayrıca, Yüksek Mahkeme, düzeltmeyi emreten kararında, ulusal hükümetin “olağanüstü oturumlar ve Temsilciler Odası, mahkemeyi bildirmediği bir prosedür geliştirdi ”.

Bu nedenle, “841 otomobil imzalanana ve Temsilciler Meclisi'nin henüz göndermediği raporu gözden geçirilip gözden geçirilene kadar süreç askıya alındı.”

Temsilciler Meclisi Genel. Fotoğraf:Cesar Melgarejo. Zaman

Bu haftanın başında Time, mahkeme mahkemesinin bir sonraki oda sonrasına kadar çıkarılacağını açıkladı ve bu da ertesi hafta devam edecekL 20 Temmuz, İkinci Yasama Meclisi'nin kurulum tarihi, gündem konuları için.

Ancak, nihai belgelerin yayınlanması ve dokuzun toplanması İmzalar genellikle tüm mahkemelerde yavaş bir prosedürdür, çünkü imzanızı damgalamadan öncesulh hakimleri ofisleriyle her ayrıntıyı ayrıntılı olarak gözden geçirir.

Haber yazma

[email protected]

Daha fazla adalet haberi: