Bakan Rodrigo Lara Bonilla'dan eskiarco Carlos Lehder: 'Bana haber vermedin' dedi

Nessie

New member
Eski Carlos Lehder Rivas 28 Mart'ta Kolombiya'ya döndü ve o zamandan beri ait olduğu Medellín kartelinin eylemleri hakkında versiyonunu vermeyi bırakmadı. Lehder, Nisan 1984'te Haber Bakanı Rodrigo Lara Bonilla'nın öldürülmesine tekrar atıfta bulundu.

Programla yapılan bir röportajda MuhbirlerLehder, Medellín karteli Pablo Escobar'ın başkanının başkan Belisario Betancur bakanını öldürme kararını bulamadığını söyledi.

“Escobar'ı bakanın ölümü için tebrik ettim, ama geri dönüp tekrar ediyorum, o zamanki konumumdu (…) Bakanın ölümü ile kesinlikle hiçbir ilgim yok. Onu iddia ettim ve 'Bakanı öldürdün, bana haber vermedi' dedim ve Başkan Belisario iademi imzaladı 'dedi Lehder yukarıda belirtilen programı söyledi.

Lara'nın oğlu suç için ödemek istedi

2020'de Rodrigo Lara Bonilla'nın oğlu Rodrigo Lara Restrepo, Başsavcılık'a eski bakanın suçuna Carlos Lehder Rivas'a “soruşturma yoluyla” bir mektup gönderdi.

Rodrigo Lara Bonilla'nın oğlu Rodrigo Lara Restrepo. Fotoğraf:Juan Diego Cano / Zaman

2020'de Lehder'in Amerika Birleşik Devletleri'nde 33 yıl hapis yattıktan sonra özgürlüğünü geri kazandığı unutulmamalıdır. Hapishaneden ayrıldıktan sonra, eski köşe baba ailesinin bulunduğu Almanya'ya gitti.

Lara Restrepo mektubunda, Ledher'in ABD'ye uygulanan cümleyi sunduktan sonra ABD'den Almanya'ya son haberler gönderilen 'Medellín kartel' adlı “ünlü bir lider ve” Medellín kartel 'adlı “ünlü bir lider ve üyesi olduğunu söyledi.

O zamanlar Etna Niño López'e hitap eden mektupta düzenlenen Lara Restrepo, o sırada İnsan Haklarına Karşı Müdürlük Yardımcısı, talebinin “Babamın infazının doğrudan emrinin Pablo Emilio Escobar Gaviria ve Carlos Enrique Ledhera ve Carlos Enrik Ledher Rivas da dahil olmak üzere kamu bilgisine dayandığına dayanıyor. Süreçteki çalışmaya göre, örgütün diğer üyeleriyle hareket eden ve o zamanki Haber Bakanı'nın ortadan kaybolmasına doğrudan ilgi duyan. “

Lara ailesi siparişinizi yineliyor

Lehder'in ülkeye gelmesinden sonra, 17 gün önce Lara Restrepo ve dayanıklı bakanın ailesi, Lehder'in suçtan sorumlu olanlardan biri olduğu iddiasını yineledi.

Carlos Lehder 1987'de iade edildi. Fotoğraf:Arşiv Zamanı/Göç Kolombiyası

“Babam da dahil olmak üzere birçok Kolombiyalı öldüren ve bu uyuşturucu kaçakçılığı grupları ve siyasetteki müttefikleriyle sıkı bir şekilde karşılaştığı için ölen bir organizasyon. Tüm bu suçlar cezasız kalıyor ve (Carlos Lehder) kontrol ve komuta uyguladığı kuruluş tarafından işlendi. “Dedi. Blu Radyo geçen 1 Nisan.

Lara Restrepo, babasının suçunun cezasız kalmaya devam ettiğini vurguladı. “Bu bir affetme meselesi değildir. Bir kişi, bir kişi suçlarına cevap verdiğinde, doğru olduğunda, bir adalet egzersizi olduğunda affeder. Ama o kadar zorlayıcı ki Kolombiya'ya herhangi bir cevap vermek zorunda kalmamış gibi geliyor. Bu, Kolombiya kurumları için hissettiği hor görme düzeyi ve nihayetinde Kurumları tarafından temsil edilen Kolombiyalı halkı tarafından hissettikleri aşağılama seviyesidir “dedi.

Eski Carlos Lehder'in yasal statüsü nedir? Fotoğraf:

Son Haber Yazma