Cali'de iki polis memuru tarafından kurtarılan terk edilmiş bir bebek, bugün kendisine sponsor olan generalin elinde devriye görevinden teğmenliğe geç

Nessie

New member
Varlığıyla Başkan Gustavo Petro ve Savunma Bakanı Iván Velásquez, Kolombiya Polisi 1 Kasım Cuma günü 133. yılını anıyor ülkeye hizmettir.

Kriterlere göre

Tören, geleneksel olduğu üzere, Bogotá'daki General Santander Okulu'nun geçit töreni alanında gerçekleştirilecek. kurumun müdürü General William René Salamanca başkanlığında ve yüksek komuta.

Tören sırasında Kolombiya Polisi'nde topluma hizmet gören 283 genç (erkek ve kadın) teğmen rütbesine terfi ettirilecek.

Yükselenlerin arasında Fredy Andrés Murillo, 34 yaşındaCali'de doğan ve bugün akranları tarafından bir gelişim örneği olarak tanımlanıyor. Bu senin hikayen.

Bu Cali, América de Cali hayranı, geçen yıl psikolog olarak mezun oldu Bogota'daki Politeknik'ten.

Teğmen Fredy Andrés Murillo

Fotoğraf:Teğmen Fredy Andrés Murillo'yu dosyalayın

Paylaşmak

Devriye olarak başladı ve bugün teğmenliğe terfi etti.

Murillo, EL TIEMPO'ya bebekken (kollarında) onu Villa del Prado mahallesinde bulan birkaç polis memuru tarafından kurtarıldığını söyledi.

Üniformalı polisler gözetleme görevindeydi ve bebeği bir parkta buldular.”“Beni parkta buldular, alıp evime götürdüler.”

Polis memurları (Édgar ve Rosa) bebeği evlat edinmek istedi ancak yasal prosedürler nedeniyle bunu yapamadıkları için onu Kolombiya Aile Refahı Enstitüsü'nün (ICBF) genel merkezine götürdüler.

“O andan itibaren ICBF'deki hayatım başladı. Hayatım değişti, onlar (beni bulan polisler) hafta sonları beni ziyarete, yürüyüşe çıkarırlardı. aşkını hissettim“Murillo güvence verdi.

Sesinde güçlü bir Cali aksanı olan bu adam, birkaç evlat edinme seçeneğinin sonuç vermediğini ve belki de bugün bunun nedenini anladığını söyledi.

Avrupa'dan bir aile beni evlat edinmek istedi, İngiltere'de yaşıyorlardı ama Marina Quiñonez isimli savunucum beni evlat edinmelerine izin vermedi.“dedi üniformalı adam, bunun kötü şans olduğunu düşünerek kendini sorguladığını ekledi.

“Kendi kendime dedim ki bunlar neden benim başıma geliyor? Ve üzüldüm. Aynı zamanda Cali'den başka bir aile de beni seviyordu ama evlat edinme gerçekleşmedi” dedi.

Etkinlik Plaza de Bolívar'da gerçekleşti ve Başkan Yardımcısı Marta Lucía Ramírez, Bogotá Belediye Başkanı Enrique Peñalosa ve Savunma Bakanı Guillermo Botero katıldı.

Fotoğraf:Nezaket: Ulusal Polis.

Paylaşmak

'Tanrı polis olmamı istedi'

Cali'den gelen bu adam şunu hatırladı “Okulda çok başarılıydım ve hatta mükemmel notlar aldığım için beni sekizinci sınıftan dokuzuncu sınıfa terfi ettirdiler.“.

Ancak Fredy Andrés Murillo ne olmak istediği konusunda netti: “Her zaman Polis Memuru olmak istedim, arzum buydu ve gerçekleşti” diye anlattı ve süreci ICBF'den gizlice başlattığını anlattı. kurum.

Espinal'deki (Tolima) okula girdi ve orada o zamanki albay José Luis Ramírez Hinestroza ile tanıştı ve kendisi hakkında şunları söylüyor: “O, Tanrı'nın yoluma koyduğu bir melekti, beni adeta evlat edindi ve başka bir oğul olarak beni ailesine dahil etti.“.

Aslında Murillo devriye polisi olarak mezun oldu ve hayatına Polis'te başladı, ancak kendisini bu adımı atmaya teşvik eden General Ramírez'in desteğiyle eğitimini onayladı ve bugün subay olarak teğmen rütbesine terfi etti.

“General Ramírez benim en büyük desteğim, beni hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Tanrı'ya ve beni seven insanlara şükürler olsun ki, şimdi en büyük hayallerimden biri olan Ulusal Polis'te memur olma hayalini gerçekleştiriyorum.Çocukluğumdan beri en sevdiğim kurumum” dedi.

Teğmen Murillo güldü ve şu anki Polis Teşkilatı Şefi General Ramírez Hinestroza'nın kendisini oğlu olarak tanıttığını ve insanların ona sorduğunu söyledi. “Ama bu kadar siyah nereden geldi?”

ALICIA LILIANA MENDEZ

Haber Editörü.

X'te: @JusticiaET