'Mahkemelerin ve genel olarak adaletin kararları onlarla uymaktır': Başsavcı konuşuyor

Nessie

New member
İçeri girdiğinden beri Başsavcı Üç ay önce, Gregorio Eljach Başkan Gustavo Petro'nun Senato'dan önce onu ayırt eden kişi olan bağımsızlık karşısında onu test eden süreçleri ve kararları miras aldı.

Zamanla diyalogda sağlık krizi, devlet başkanını içeren yargı kararları ve yönetiminin değişiklikleri ve zorlukları hakkında konuştu.

Sağlık sistemindeki krizden kimler sorumludur?

Hukuk güçlerime uygun olarak, yönetimimin merkezi eksenlerinden biri olan ve devlet vizyonuyla genel ilgi konularında pragmatik anlaşmaları teşvik etmekten oluşan “fikir birliği oluşturmak için diyalog” dediğim bir strateji başlattım. İnsanların talepleri çözümlerdir. Başsavcının, herkesi ilk seçenek olarak onaylamaktan daha yararlı olabilecek bir tür önleyici eylemdir. Sağlık sorunu etrafında, zaman dürtüsü nedeniyle sorumlu olmak yerine kullanıcılara hizmetleri geliştirmek için çözümler oluşturmak istiyoruz. Çözülmesi gereken acil sorunlar var, tehlikede olan şey insan hayatıdır ve bu öncelik olmalıdır. Farklı aktörlerle çözümleri koordine etmekle ilgilidir. Hükümetle (sağlık bakanı, müfettiş, Adres'in müdürü, yeni EPS müdürü), EPS'nin, laboratuvarların, laboratuvarların, ilaç yöneticilerinin ve hastaların temsilcilerinin sözcüsü ile zaten önemli sayıda toplantımız var. Konsensüs çözümleri bulmak için dikkatsizce sessizce çalışıyoruz. Aynı yönde kürek çeken herkesin yararlı cevaplar bulabileceğine inanıyorum, bazıları hemen, bazıları orta vadeli ve diğerleri daha uzun vadeli olacak. Konuşmaların ilerlemesi konusunda gizli olacağına söz verdim, ancak umarım yakında konuyla ilgili iyi haberlerimiz olacak.

Procurator Gregorio Eljach ve Sulh Hakimi Octavio Tejeiro toplantıda. Fotoğraf:Özel arşiv

Hükümet, Sanitas ve yeni EPS gibi EP'lere müdahaleleri genişletti. Bu zorla önlemlerin tatmin edici olduğunu düşünüyor musunuz?

Daha fazla veya daha az memnuniyet zamanla görülecektir. Denge yapmak çok yakında. Zaman zaman vermelisiniz, ancak size söyleyebileceğim şey, Başsavcılık'ın bu gerçeklere dikkat ettiği. Orada sorumluluğumuzun ne olduğunu biliyoruz. Yetkililerin işlevlerini yerine getirmelerine izin verilmelidir, çünkü şimdiye kadar bunu yapmak için nedenleri ve yasal temelleri olduğunu ifade etmişlerdir.

UPC yeterli mi yoksa yetersiz mi?

Anayasa Mahkemesi zaten UPC'nin yeniden hesaplanması gerektiğini belirlemiştir. Henüz süresine ulaşmamış olan yerleşik son tarihlerde yerine getirilmesi gereken bir emirdir. Çalıştığını biliyorum, tüm aktörlerin formülün yargı kökenli kökenli parametrelerinden ne olacağını belirlemek için bir araya geldiği çok sektörlü bir teknik tablo oluşturuldu. Bu karar, bakanlık ve sektör üyelerinin ilgili özel kuruluşlara göre ve mahkemenin emrettiği şeyin tam olarak tatmin olması gerektiği görevinden kabul edilecektir. Oradan aynı arızada kurulan Times'a göre UPC'nin yeni hesaplaması uygulanacaktır. İşte uyanıkız.

Sistem krizine çözüm bir sağlık reformu mu?

Tüm konular için tek bir cevap yok. Bu konuşmalarda gördüğümüz gibi, kararnameler veya yasalar ve anayasanın daha azını ima etmeyen yasal düzeyler olan kararlardan geçen kararlar vardır. Varlıkların iç idari emirleri tarafından uygulanabilecek çözümler vardır, ancak aynı şey, konuşmalara ve analize göre, 1993 tarihli 100 kanunda kurulan ve 1994'te yönetmeye başlayan sağlık sisteminin tükenmiş olduğu kanıtlanmıştır.

Değişiklikler ne yapmalı?

Etkili kullanıcıların evrenselliğini garanti eden bir sistemin sürdürülebilirliğine yol açan formüller bulmak önemlidir. Sistemin, kontrol mekanizmalarını güçlendiren, etkili ve onurlu kullanıcılara yönelik gümüşle ilgilenen katılım katılımı vermesi gerektiğine ve kaynakların yolsuzluk veya kötüye kullanımla taşındığı kırık damarların olmadığına inanıyorum, bu da bunu sağlamak için önemlidir. Ayarlamak, değiştirmek ve orta vadede kaçınılmaz olarak Kongre, mevcut sağlık sistemi ile ne yapması gerektiğine karar vermek zorunda kalacaktır. Umarım hepimiz bu anı iyileştirmek için bir fırsat olarak görebiliriz.

Başkan Gustavo Petro ve Procurator Gregorio Eljach. Fotoğraf:Cumhuriyet / Başsavcılık Başkanlığı

Mahkeme, bir emeklilik kavramı yayınlama engelini reddetti, reform onu elverişli veya elverişsiz buluyor mu?

Onurlu Anayasa Mahkemesine derinden saygılıyım ve bu kavramın alıcısının, yani mahkemenin onunla ilk tanışmasını tercih ediyorum. Kesinlikle, dayandığı zaman halka açık hale getirmeye karar veren onurlu sulh yargıçları olacak.

Sizce Katatumbo'daki İç Şok Bildirgesi işe yaradı mı?

Hala bu tür değerlendirmeler yapmak için hiçbir yargı unsurumuz yok. Hükümet, bu kararlılığın geliştirilmesinde bazı önlemler başlattı. Birkaç ay geçer geçmez.

Başkanın niyetinde olduğu gibi popüler bir danışma için ideal bir zamanda olduğumuzu düşünüyor musunuz?

Popüler bir konsültasyon çağrısı Anayasa'da düşünülmüştür, cumhurbaşkanının cumhurbaşkanının onu toplanması ve onayıyla Cumhuriyet Senatosu müdahale etmesidir. İdeal bir prosedür olup olmadığını söylemek zorunda olan başsavcı değildir. Bu teklifin Cumhuriyet Senatosu'nu dikkate alması gerektiği gerçeği, geniş bir siyasi tartışma yapılacağının garantisidir. Ve ayrıca sandıklarda geçerlilik toplaması için oy kullanma talepleri var.

Bakanlar Konseylerinin özel ve kamu televizyonlarına bulaşmasını hangi görüş hak ediyor?

Başarısızlıklar gibi kararların yasallığını belirlemeye çağrılan hakimlerdir. Mahkemelerin ve genel olarak adaletin başarısızlıkları onları yerine getirmek, onlara uymaktır. Haber herkes içindir, bu tartışma sunamaz. Savcının işlevi, mahkemelerin söylediklerini yorumlamak değil, cezalarının yerine getirilmesini sağlamaktır.

Kontrol varlığının başındaki eylemleriyle, Petro tarafından değiştirildiğinde kendisine karşı siyasi suçlamaları çarpıttığını düşünüyor mu?

Seçimim benden önce gelen tüm avukatlar kadar meşru oldu. Eylemlerim vicdanımın bana gösterdiği şey ve normların misyonerlik faaliyetlerine uygun olarak yapmam gerektiğini gösterenler: önleme, müdahale ve disiplin. Acelemeden yapıyorum, ama duraklamadan, hala bildiğim ve mümkün olduğunca iyileştirmek istediğim bir ekiple yapıyorum, ancak çok iyi insanlar olduğunu bilmem gerekiyor. Anayasa'ya ve kurumların yasasına ve savunmasına nasıl saygı göstereceğimi ve teşvik edeceğimizi yerine getirdiğim çok net yükümlülüklerim var. Size genel bir avukat olarak taahhüdümü aldığım düzgünlük hakkında bir fikir verebilecek bir fıkra anlatacağım: Birkaç gün önce, Anayasa Mahkemesinin eski bir arkadaş arkadaşı, 30 günün başsavcı ofisinin kubbesini oluşturan tüm delegelerin istifalarını kabul etmem gerektiğini fark ettim.

Avukat Eljach'ın emekliliğinin anayasaya uygunluğuna yönelik başvuru. Fotoğraf:özel arşiv

Başkan ve yargı arasında durmayan gerilim hakkında ne düşünüyorsunuz? Mediation'a nasıl girdi?

Hakimlerin, tüm aralıkların kararlarının kutsal oldukları ve saygı duyulmaları gerektiğini iddia etmek için sesimi yükselttim. Yasa, bunlarla aynı fikirde olmadıklarında, bunları belirli durumlarda tartışmak için prosedürleri düzenlemiştir, her davada getirilebilecek kaynaklar vardır. Bu benim için kutsaldır ve modern demokratik devletin yapılandırmasında anayasal ve felsefi bir köke sahiptir. Haber kendi başına bir güçtür ve yürütme ve yasama yapmadan bağımsızdır. Bu demokratik işlev, hakimlerin kararlarına aykırı olmasına rağmen, bu kararlara tabi olan yetkililerin onları yerine getirme ve onlara uyma yükümlülüğü vardır. Aracılık yapmam gerektiğini düşünmüyorum, yaptığım şey bazı durumlarda avukatın kriterlerini yürürlüğe koyduğu. Avukatın müdahale ettiği taraflardan herhangi biri tarafından talep edildiyse, bunu yapmaya hazırım.

Sizce 'toplam barış' yasadışı ağların eylemlerinden önce çöküyor mu?

Son beş yıldaki neredeyse tüm hükümetler, siyasi ilham aldığını iddia eden yasadışı silahlı gruplarla barış yapmaya çalıştılar. Başkan Gustavo Petro da aynısını yaptı. Birkaç gün önce her barış çabasının desteklenmeyi hak ettiğine inandığımı söyledim. Gözlemlemem gereken şey, her durumda, bölgeler için daha yoğun ve verimli çalışmanız gerektiğidir. Güvenliği terk etmeden barış arayışında ısrar edebilirsiniz, çünkü bunun dikkatsizliği masumların birçok hayatını tehlikeye atar.

Başsavcıya gelmesinden üç ay sonra ne buldu ve ne değişti?

Kolombiyalıların kalbinde bulunan çok prestijli bir kurum buldum. Çok zaman çalışırken, yenilemesi gereken bazı şeylerde yıprandığını ve dörtnala, onları tekrarlayın. Örneğin, önleme konusu. Bana öyle geliyor ki, önleme, avukat için işgal edilmesi gereken, yaptırım için yaptırım yapmaması gereken ilk şey. Tabii ki, hak ettiğinde tefekkür etmeden yapın. Çok bahse giriyorum ve bu sonuç orta ve uzun vadede görülecek.

'Kartel del Norte del Valle' ın Excap'i yakalandı Fotoğraf:

Carlos López – Haber Çizimi