Petro'nun Venezüella'nın 'iç işlerine karışma patlamasını düzeltmesini' istiyoruz

Nessie

New member
Tarek William Saab, Venezuela Başsavcısı, cumhurbaşkanına güvence verdi Kolombiya, Gustavo Petro, insan hakları savunucusu Carlos Correa'nın serbest bırakılması gibi olayları komşu ülkeye “saldırmak” için kullanıyor.

Saab, göreve başlama törenine temsilci göndermiş olmasına rağmen henüz resmi olarak Nicolás Maduro'yu başkan olarak tanımayan Kolombiya başkanına karşı Venezuela rejiminin tavrını yükselten ilk yetkili olduğu bir röportajda EL TIEMPO ile özel olarak konuştu. uluslararası toplumun büyük bir kısmı tarafından gayri meşrudur.

Venezuela Başsavcısı ile yapılan röportajın videosunu buradan izleyin:

Venezuela Başsavcısı EL TIEMPO ile konuşuyor Fotoğraf:

Başkan Gustavo Petro, Venezuela'dan seçimler çerçevesinde gözaltına alınan 12 Kolombiyalı dahil herkesin serbest bırakılmasını istedi ama siz ondan Kolombiya'nın işleriyle ilgilenmesini istediniz…

Enerjik bir tepki değil, ülkemizin içişlerine karışmak konusundaki patlamasını düzeltme arayışını gördüm. Kolombiya'da sosyal ve ekonomik düzeyde son derece hassas bir sorun var ve Kolombiya solunun devrimci önderliğinden gelen bir kişi olan Gustavo Petro'nun Venezuela meselesi hakkında konuşurken hiçbir fark yaratmadığını görmek şaşırtıcı. Pastrana'nın söyledikleri arasında, Uribe'nin söyledikleri arasında, Duque'nin söyledikleriyle Petro'nun şu anda söyledikleri arasında.

O (Petro), başlangıçta bir STK üyesi olduğu için tutuklanmayan bir kişinin serbest bırakılmasını istisnai bir olay olarak memnuniyetle karşılıyor. Çünkü daha önceki soruşturmada Correa'nın elindeki telefona binlerce dolar aktarıldığına dair her türlü belgenin olduğu doğrulanmış, ait olduğunu iddia ettiği STK'nın yurt dışından finansman aldığı açıkça ortadaydı. oradan tırmanın, insan haklarıyla alakası olmayan şeylerle ülkemize saldırın.

Yargılandı, suçlandı ve tedbir aldı. Onun gibi 1.500'den fazla kişi. Ve şu anda geçen yılın 28 Temmuz'undan sonraki olaylar nedeniyle gözaltına alınan yeni vakaları inceleme sürecindeyiz. Onun o zamandan beri tanıdığım Petro ile aynı olmadığını hissediyorum.

Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro ve Venezuela Başsavcısı Tarek William Saab Fotoğraf:Venezuela Savcılığının izniyle

Gözaltına alınan Kolombiyalıların paralı askerler olduğu konusunda ısrar ettiniz. İçlerinden birinin Danimarka Mülteci Konseyi STK'sında çalışan olduğu ortaya çıktığında elimizde ne gibi kanıtlar var?

Kamu Bakanlığının devam eden bir soruşturmaya dayandırdığı yasal çekince, beni bu röportajda delil sunma konusunda sorumsuz kılmıyor.

Yakalanan bu insanlar birileri tarafından mı tutuldu?

Detayları açıklamayacağım, bu yasal rezervin bir parçası.

Nicolás Maduro, yaklaşık 25 milletten 150 paralı askerin yakalandığını söyledi. Diplomatik heyetler vatandaşlarına hukuki yardım sağlayamadıkları için şikayette bulundular

Bu kişilerin hepsi hakkında dava açıldı, dava açıldı ve savunmaları yapıldı. Kolombiya basınına göre terörizm kadar ciddi suçlarla bağlantılı kişilerin neredeyse Kalkütalı Rahibe Teresa'ymış gibi muamele görmesi gereken insanlar olduğunu şimdi öğreniyorum.

Arjantin jandarmasına bakın. Onun kaybolduğunu, hatta öldürüldüğünü bile söylediler. Diğer hücre arkadaşlarıyla koşuyormuş gibi görünüyordu. Venezuela'ya saldırmak için uydurulmuş anlatılardır bunlar.

Petro başkan ve biz ona ELN ile barış meselesinde yardım ettik ve bunu yapmadan önce (Juan Manuel) Santos FARC meselesindeydi ve bu kanıtlanmıştır, kayıtlı tarihtedir.

Álvaro Uribe'nin Venezuela'ya müdahale açıklamasıyla ilgili olarak eski başkana karşı herhangi bir yasal işlem başlatacak mısınız?

Hayır, her zaman, her durumda yapabileceğimiz tüm eylemleri saklı tutuyorum; Karşılık verdiğimiz şey çok güçlüydü.

Yüzlerce akraba, tutukluların teminatlarının olmadığını ve işkenceye maruz kaldıklarını kınadı. Buna ne cevap verirsin?

Yalan haberlere cevap vermeyeceğim. Alırsın, adını verirsin, soyadını verirsin, ifadeni verirsin, fotoğrafını verirsin, videoyu verirsin, tıbbi muayeneyi yaparsın, adli bilirkişi raporunu verirsin söylediklerinizi destekliyor. Bana hiçbir şeyin kanıtını vermiyorsun.

Tutuklulara yönelik muamele nasıl? STK Foro Ceza şimdiye kadar 1.687 seçim sonrası mahkum saydı ve yalnızca 550 tahliye edildi; bu rakam, Kamu Bakanlığı tarafından bildirilen 1.500 rakamıyla örtüşmüyor…

Bazı medyada yayınlanan yanlış bir şeyi tekrarlamak için alıyorsunuz; Bu nedenle hayır, bu konuda söyleyecek başka bir şeyim yok. 28 Temmuz'da 28 kişiyi öldürdüler, 200 kişiyi yaraladılar, aralarında hastaneler, sağlık ocakları, sağlık birimleri, ambulanslar, devriye arabaları, motosikletlerin de bulunduğu 500 mülkü yaktılar. Chavismo'nun iki kadın lideri nefret suçları nedeniyle vahşice öldürüldü.

Petro'nun bahsettiği Correa serbest bırakıldı. Bazı transferleri nasıl bulduklarından bahsediyordun…

Bir daha tekrarlamayacağım.

Bunun gibi yeni önlemlerin gelip gelmeyeceğini bilmek istiyor muyduk?

Beni dinlemiyorsun.

Açıklığa kavuşturmak gerekirse, Rocío San Miguel veya Enrique Márquez serbest bırakılacak mı?

Venezuela'daki Kamu Bakanlığı'nın ulusal topraklar genelinde genel merkezi ve alt karargahı bulunmaktadır. Evet mağdur bakım ünitemiz var, mobil ünitelerimiz de var. Dünyanın hiçbir yerinde olmayan etkinlikleri yapıyoruz. Burada çocuklara, gençlere, yaşlılara, kadınlara, adi suçların, insan hakları ihlallerinin, organize suçla ilgili saldırıların mağdurlarına hizmet veriyoruz. Bu nedenle herhangi bir suçtan tutuklanan kişilerin ölçümlerini günlük olarak inceliyoruz.

Edmundo González'e yönelik yürütülen soruşturmanın ayrıntılarını da verebilir misiniz?

Bu adam hakkında ekleyecek başka bir şeyim yok.

Şu anda María Corina Machado'ya karşı açık bir soruşturma var mı?

Elbette var. O zaman da bunu söyledim ve gözaltına alınmadığını açıkladım. Bu kişilikleri takip eden herkes onların söylediği yalanları görmektedir. Venezuela'da adaletin uygulanmasında çok büyük ilerleme kaydettik.

Kolombiya, kendi topraklarında 'Aragua Treni' gibi Venezüellalı suç gruplarının varlığından şikayetçi oldu. Ne diyor?

Bu bir şaka mı?

Hayır, Kolombiya'nın kınadığı şey bu…

Komedi programı mı bu?

Hayır bunlar Kolombiya'daki soruşturmalar

Kolombiya'dan gelen teröristlerin, Kolombiya'dan gelen paralı askerlerin kurbanı olan bizler, bana Aragua Treni'nin mi yoksa Venezüellalı bir suçlunun Kolombiya'da işini yaptığını mı söylüyorsun? Aragua Treni'nin olması gerçekten çok saçma bir bahane…

Bu anlamda Aragua Treni'nin kesinlikle söküldüğünü söyleyebilir misiniz?

Bu teknik doğru değil. Adam dakikalarca cevap verip konuşuyor ve aynı soruyu tekrar soruyorlar. Zaten evet cevabını verdim, başka bir soruya geçebiliriz.

Şu anda ELN ve FARC muhalifleri gibi gruplarla bağlantılı suçları araştırıp incelemediğinizi belirtir misiniz?

Venezuela'nın Kolombiya'da barış için gösterdiği çabayı biliyorsunuz ve biliyorsunuz. Bence bu çok açık, konuyla ilgili yaşananlar çok tarihsel olarak kaydedildi, örneğin FARC'la, o dönemde verdiğimiz destekle.

Sınır bölgesinde hareket eden ve bir taraftan diğer tarafa geçen düzensiz gruplarla, Venezuela örneğinde karşı karşıya gelinmiş, tamamen zayıflatılmış ve Bolivarcı Ulusal Silahlı Kuvvetlerin son derece olumlu bir eylem gerçekleştirdiğine inanıyorum.

Size şunu söyleyebilirim ki Venezuela hiç şüphesiz gezegendeki en güvenli ülkelerden biri ve bu çok acı verecek.

ABD'nin Maduro, Diosdado Cabello ve Padrino López'in yakalanması karşılığında vereceği ödül konusunda kamu bakanlığının tutumu nedir?

Bana öyle geliyor ki, Eski Batı'nın ortaçağ aşamasına dönmek gerçekten kabul edilemez, tamamen kabul edilemez, bu da bunu yapan ülkeler için bile uluslararası hukukun ihlal edilmesine yol açıyor, çünkü onlar Amerikan vatandaşı değiller. Amerikan kanunlarına tabidir, dolayısıyla bu benim reddettiğim ve hiçbir hukuki dayanağı olmayan bir taşkınlıktır.

Venezuela'da yaşananların diktatörlük olduğunu söyleyenlere ne yanıt veriyorsunuz?

Bunun ülkemize karşı büyük bir kıskançlık ve huysuzluk olduğunu düşünüyorum, çünkü Venezüella, tüm kıtaya model olan ve hatta dünya çapında yankıları olan bir kurucu sürecin ışığında doğmuştur.

Kamu Bakanlığı halk için halkın demokrasisini sağlar.

Venezuela'ya yönelik yaptırımlar insanlığa karşı suçtur ve büyük insan hakları ihlalleridir.

ABD'nin atanmış Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Venezüella'nın 'uyuşturucu kaçakçılığı yapan bir örgüt tarafından yönetildiğinden' bahsetti.

Bunlar Irak'ta kitle imha silahları olduğunu söyleyenlerle aynı kişiler.

İsrail'in Gazze'de soykırım yaptığına dair hiçbir kanıt bulamayanlar. Sözünüzün hiçbir değeri yok.

Venezuela, DEA'yı topraklarından çıkardığından bu yana, bu belaya karşı kararlılığımızı gösteren, uyuşturucu baronlarına el koyma ve gözaltına alma geçmişine sahip.

İstihbarat servisleri, İranlı ajanların Venezüella topraklarında gerillaları ve paramiliter güçleri eğittiğini iddia ediyor, bu doğru mu?

Bu hiçbir ciddi medyanın inanamayacağı kadar saçma. Paralı askerlerin eğitildiği yer Venezuela'yı işgal etmek için Kolombiya'ydı.

Kolombiyalı mevkidaşınız Luz Adriana Camargo ile görüştünüz mü? Hangi vakaları tedavi ettiler?

Telefonda konuştuk ve karşılıklı saygıya dayalı iyi bir ilişkimiz var. Dahası, her iki kurum arasındaki suç işbirliği en iyi seviyededir. Yakın zamanda bir toplantının mümkün olacağını umuyoruz.

Onu Venezuela'ya davet ettik.

ANA MARÍA RODRÍGUEZ – STEPHANY ECHAVARRÍA – JESÚS BLANQUICET – EL TIEMPO Editör Ekibi – Caracas-Bogota