Prof Dr Özgür Yiğit Kimdir ?

Sempatik

New member
Prof. Dr. Özgür Yiğit: Sağlık Alanında Öncü Bir İsim

Giriş

Prof. Dr. Özgür Yiğit, Türk sağlık camiasının saygın isimlerinden biri olup, kulak burun boğaz (KBB) uzmanlığı ve yönetim alanlarında önemli katkılarda bulunmuştur. Kariyeri boyunca birçok ulusal ve uluslararası projede yer almış, çeşitli ödüller kazanmış ve mesleki derneklerde liderlik yapmıştır.

Eğitim ve Akademik Kariyer

Prof. Dr. Özgür Yiğit, lisans eğitimini meteoroloji mühendisliği alanında tamamlamış, ardından yüksek lisans ve doktora derecelerini meteoroloji bilimi üzerine almıştır. Uzay ve atmosfer bilimleri, radyasyon transferi, atmosferik ısı transferi ve radyo dalga yayılımı gibi konularda çalışmalar yapmış ve akademik kariyerini bu alanlarda sürdürmüştür. citeturn0search4

Mesleki Görevler ve Yönetim

Şu an itibarıyla İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi olarak görev yapan Prof. Dr. Yiğit, aynı zamanda hastanenin Kulak Burun Boğaz Klinik Eğitim ve İdari Birim Sorumluluğunu yürütmektedir. Daha önce Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevini de üstlenmiş, hastanenin organ nakli merkezi ruhsatının yenilenmesinde önemli rol oynamıştır. citeturn0search7

Ödüller ve Başarılar

Prof. Dr. Yiğit, 2019 yılında 14. Avrupa Kalite Zirvesi'nde sağlık alanında onur ödülüne layık görülmüştür. Bu ödül, sağlıkta kaliteyi artırma konusundaki özverili çalışmaları ve liderliği için takdim edilmiştir. citeturn0search3

Organ Nakli ve Bağış Konusundaki Çalışmaları

Organ nakli alanında da aktif olan Prof. Dr. Yiğit, beyin ölümü sonrası organ bağışının önemini vurgulamaktadır. Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Ocak 2022'den itibaren sadece 10 hastaya kadavradan böbrek nakli yapılabilmiş, bu durum bağışçı sayısının yetersizliğine dikkat çekmiştir. Yiğit, organ bağışı konusunda toplum bilincinin artırılması gerektiğini ifade etmektedir. citeturn0search1

Mesleki Derneklerdeki Rolü

Prof. Dr. Yiğit, Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği'nin başkanlığını yürütmekte olup, derneğin yönetiminde aktif rol almaktadır. Dernek aracılığıyla, mesleki dayanışmayı güçlendirmeyi ve uzmanlık alanındaki gelişmeleri takip etmeyi hedeflemektedir. citeturn0search8

Uluslararası Projeler ve Eğitim Faaliyetleri

Akademik ve mesleki kariyeri boyunca, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı'nın Leonardo da Vinci/Hayatboyu Öğrenme Programı kapsamında çeşitli projelerde yer almıştır. Bu projeler, sağlık çalışanlarının eğitimi ve uluslararası iş birliğinin güçlendirilmesi amacını taşımaktadır. citeturn0search7

Sık Sorulan Sorular

Prof. Dr. Özgür Yiğit hangi hastanede çalışmaktadır?

Şu an itibarıyla İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Kulak Burun Boğaz Klinik Eğitim ve İdari Birim Sorumlusu olarak görev yapmaktadır. citeturn0search7

Prof. Dr. Yiğit'in uzmanlık alanı nedir?

Prof. Dr. Yiğit, kulak burun boğaz (KBB) uzmanıdır ve bu alanda akademik ve klinik çalışmalara imza atmıştır. citeturn0search8

Hangi mesleki derneklerde görev almaktadır?

Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği'nin başkanlığını yürütmekte olup, ayrıca Türk KBB-BBC Derneği Yeterlik Yürütme Kurulu Sekreteri ve Otoloji Nörootoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi'dir. citeturn0search7

Prof. Dr. Yiğit'in uluslararası projelerdeki rolü nedir?

Avrupa Birliği destekli projelerde, sağlık çalışanlarının eğitimi ve toplumsal sağlık konularında aktif görevler üstlenmiş, bu projelerin yöneticiliğini yapmıştır. citeturn0search7

Sonuç

Prof. Dr. Özgür Yiğit, Türk sağlık sektörüne yaptığı katkılarla tanınan ve saygı gören bir akademisyen ve yöneticidir. Kariyeri boyunca elde ettiği başarılar ve liderlik özellikleri, onu sağlık camiasının önde gelen figürlerinden biri yapmaktadır.