Şarkı haline gelen silahlı gruplar tarafından işe alınan genç bir adamın zor hikayesi

Nessie

New member
“Rincón del Monte'de kimsenin bağırmayı görmediğimi görmediği yerde ağlamak için oturdum. 13 yaşındaydım, her şey değiştiğinde, çocukluğumun gürültüsü paramparça oldu. Kolombiya için oynadım, beni düşünmek için zamansız, amaçsızca koşmaya zorladılar. Savaş gülümsememi çaldı, savaş çocuğu çaldı ve zaman geçmesine rağmen yaralar pes etmek istemiyor. “

Bu, son haftalarda Ordu istasyonlarında kötü şöhret kazanan bir tema olan 'Renacer' başlıklı şarkının şarkı sözlerinin bir parçası. Kompozisyonun dijital platformlarda bilinen bir yazarı veya kaydı yokancak askeri yayınlardan oluşan bir ağı olan Kolombiya Estéreo dinleyicileri tarafından tekrar tekrar talep edildi.

Tema, yasadışı bir silahlı grup tarafından işe alındıktan sonra kurtarılan genç bir adam tarafından yazılmıştır. Bu süreç sırasında, genç adam 'Renacer' dahil şarkılarla bir not defteri tuttu, bu da şiddet bağlamlarında çocukluk kaybını tanımlar.

Okula bırakma süreçlerini yaşayan çocuklarda işe alım riski daha yüksektir. Fotoğraf:Ernesto Guzmán. EFE

Ulusal Ordu, şarkıyı zorla işe alımlara karşı farkındalık stratejisinin bir parçası olarak programlamaya dahil etmeye karar verdi. Karar, ülkenin güneybatısında 30 yayıncıya öncülük eden kapsamlı eylem ve geliştirme desteği Tugay N.2 ile koordineli olarak kabul edildi.

Silahlı bir grup tarafından işe alınan genç bir adamın hikayesi.

O birimin komutanı, Albay Álvaro Alonso Carrillo Torres, genç adamın kimliğinin olduğunu belirtti Yazar, güvenliğini ve aile ortamının güvenliğini korumak için korunmuştur.

Kolombiya Estéreo verileri sadece 24 gün içinde şarkının en az 6.874 kez çoğaltıldığını göstermektedir. En fazla sayıda emisyona sahip bölgeler, tarihsel olarak bölgelerle çakışıyor Cauca, nariño, meta ve antioquia gibi küçüklerin işe alınmasından etkilenir.

Albay Álvaro Carrillo Torres, Ordunun İntegral Eylem Desteği Cdte Tugayı. Fotoğraf:Nezaket

Kayıt pulları veya ticari medya yoluyla dağıtılmamış olmasına rağmen, “'Renacer', ordunun radyal programlamasının daha fazla erişime sahip olduğu kırsal alanlarda ve belediyelerde yaygın olarak alındı. Kurumsal kaynaklara göre fenomen kendiliğinden oldu ”dedi.

Şarkının sözleri sosyal kuruluşların ve yerel medyanın ilgisini uyandırdı, Birkaç kuruluşun bunları topluluk ve tarihsel bellek süreçlerine dahil etmeleri için kopyalar talep ettiği noktaya kadar.

Ordu, şarkının kullanımının ticari amaçlar aramadığını yineledi, ancak yeni işe alım kurbanlarının önlenmesini desteklemek.

Yayıncılar şarkıdan günlük talep almaya devam ediyor ve Kolombiya Estreo operatörlerine göre, etki diğer kurumsal kampanyalardan daha büyük oldu.

Haber yazma

[email protected]

Daha fazla adalet haberi: