Tok ve Facebook'ta küçüklerin işe alımı için 'kancalar'

Nessie

New member
Silahlı grupların daha önce idealisti baştan çıkardığı politik bir nedenden dolayı silah yetiştirmek için devrimci mesajın izi yoktur. 13 yaşından beri 'beyazlarının' yaşını azaltan bu aktörlerin mahkumiyet stratejisi, bir bilet ve güç göstermeye dayanmaktadır. Ülkedeki en savunmasız bölgelerden çocuk gruplarında daha iyi bir yaşam beklemeyen bir mesaj.

Zorlama, reşit olmayanları saflarına girmenin ana yolu olmaya devam ederken, büyük bir devlet boşluğunun olduğu bölgelerde bile internetin kitleselleşmesini kullanan ikna edici bir taktik güç kazanmıştır.

“Maalesef, bu silahlı gruplarla sosyal ağlar aracılığıyla (…) bağlı olan birkaç genç vakanın, küçüklerin işe alımının bir yalan olduğunu söyleyerek biliyoruz.

Dijital platformlar tarafından savunulan ve algoritmalardaki tıkanmalardan kaçınan 'ifade özgürlüğü' ile korunan silahlı grupların habercileri, özellikle FARC muhalifleri, kurbanlarını çektikleri kanca içeriğini yaymak için sosyal ağlarda profiller yaratır.

Yetkililerin kolayca tanımlayabileceği açık videolar değildir. Ayrıca telefon numaralarının veya yerlerin izini bırakmazlar. İşverenlerin izlediği model, özellikle gençler için fırsatların neredeyse yok olduğu yerlerde paraya, kadınlara ve güce erişim göstermektir.

Indepaz, neredeyse iki yıldır uygulanan bu yöntemin davranışını yakından takip etti. Tiktok en çok kullanılan platformdur. İçinde, işe alım görevlileri bilet faturalarını, iyi bilinen 'Narkocamionetas' ve cinselleştirici bir modda kadınları gösteren kuzey müzik sesi ile klipler yüklüyorlar.

“Bu videolar doğrudan silahlı gruba nasıl katılacağından bahsetmiyor, ancak taktik ince: yorumlarda, diğer işe alımcılar ilgili taraflarla iletişim kuruyor. Birisi soruyor,” Nasıl katılabilirim? Direktör, “Ve başka bir işveren, özel olarak talimatlar vererek yanıt veriyor. Bu şekilde, etkileşim görünür kayıt bırakmadan algoritmaların erişemeyeceği ve her şey özel olarak ele alındı.” González.

Bu STK, bu videoların yayıldığı Tik TOK hesaplarını analiz etmek için yapay zeka kullandı. Zorluk harikaydı, çünkü içeriğin onaylanmasını önlemek için anahtar kelimeler ve hashtag'ler değişiyor.

González, “Farc veya 'Dagoberto Ramos' arandığında sonuç yok. İşverenler kelimeleri değiştiriyor, ifadeleri kullanıyor veya isimleri tespit edilememek için kötü bir şekilde yazıyor. Ancak AI sayesinde bu 'balıkçılıkta yer alan 85 hesapları izlemek mümkün oldu.”

Soruşturma daha ileri gitti ve 16 yaşındaki bir kızın yanlış profili yaratıldı. Hesaplarla etkileşime girdikten sonra kancalar onaylandı. Indepaz'a göre, hayali hesap tepsisine ulaşan mesajlar şunlar içeriyordu: “Okul öğretmeniniz sadece 2 milyon pezo kazanırken, size ayda 4 ila 6 milyon arasında sunuyoruz.”

“Anne, bu kolay değil, zor. 13 yaşında girdim ve burada devam ediyorum. Ama burada istersem, farc'ın önünde ** numaramı memnun edip benimle konuşuyorlar.

Pablo, Cauca'da bir sosyal liderdir. Yasadışı grupların en küçüğünü nasıl aldığına dair iktidarsız bir tanık oldu. Olanların çoğu öldürülmesine rağmen, fenomeni olabildiğince durdurmaya çalışın.

Indepaz'a, bu gruplar tarafından kullanılan başka bir taktiğin, genellikle diskolarda, bol alkolle ve girenlerin yasal yaşta olduğu en ufak bir kontrolü olmayan partilerden yararlandığını söyledi. Köylerde üç güne kadar uzayabilirler.

Sosyal ağlara gelince, çocuklara bir tüfek asmak için kullanımlarının sapkınlığının farkındadır.

Gözlemine göre

Bu hesapların çoğunun platformda uzun süre aktif kalmadığını gözlemledik: izlediğimiz 85 hesaptan 45'i elendi. Indecaz, onu takip eden 43 hesaptan 11'in de ortadan kaldırıldığını bildirdi.

Pasifist ve Indefaz'ın ortak revizyonunda, Tiktok'ta 125 profil analiz edildi. Pasifist söz konusu olduğunda, toplam 85 profil incelenmiştir: % 37.8 kadınlara, % 51.4'ü erkeklere aitti ve geri kalan % 10,8'de profilin cinsiyetini belirlemek mümkün değildi.

İncelediğimiz videolardan çoğu profil gençlere aittir. Pavlus bize yaşın “on üç ila on dört, on beş, on altı, on yedi, en yaygın ve sık yaşlar gibi” gittiğini söyledi. En çok etkileyen şey, analiz edilen hesaplarda kadınlar ve erkekler arasındaki yaşlara göre dağılımdaki farktır. Kadınlar arasında, sadece %1.4'ü temsil eden yetişkin kadın hesaplarına kıyasla ergenlere ( %10.8) ve gençlere ( %23) ait önemli bir hesap yüzdesi olduğunu gözlemliyoruz.

Genç kadınların oynadığı videoların çoğunda, bunların cinselleşmesinin öne çıktığını gözlemledik.

İncelediğimiz 85 hesaptan sadece 3'ünün sadece “siyasallaştırılmış ve devrimci” var.

“Silahlar, arabalar, uyuşturucu kaçakçılığı teması için, bunun için de bir cazibe hisseden birçok kız var. O zamanlar, oraya devam ediyorlar: 'Arkadaşım Lipo oldular, bu,' iyi, ve bu çizgi için daha fazla ya da daha az ve daha az ve para. '

Analiz edebileceğimiz, merkezi genel personelin en şimdiki cepheleri: Jaime Martínez Cephesi ( %23), Carlos Patiño Cephesi ( %8.1) ve Batı Jacobo Arenas bloğu, cepheyi ( %4) belirlemedi. Silahlı bir grupla tanımlayamadığımız FARC muhaliflerinin hesapları %40'ı temsil ediyor. Öte yandan, ELN % 8 ve ikinci % 7 Marquetalia'ya sahiptir. Buna ek olarak, çalışmamızda, Tiktok'ta en büyük silahlı grupların varlığına sahip departmanın Cauca olduğunu ve analiz edilen hesapların % 71.4'ünü temsil ettiğini bulduk. Bu veriler Cauca'da gözlenen yüksek işe alım oranını yansıtır.

“Partide diğerleri, 17 yaşında devam etmeye çalışıyorum.”

“Pena? Pena bana onları bir Mesada veren parayla dışarı çıkmaya davet ederdi.”

“Çok çalışmak, darı, çünkü tembel bir adam ince bir ata binmez veya güzel bir kadının tadını çıkarmaz.”

“Bu erkekler için, pek çok değil.”

“Aşağıdan geliyoruz, ama yukarı çıkalım Hijueputa.”

“Tanrım, beni zavallı al, çirkin paramı alıyor.”

Tiktok örneğinde, gözden geçirilen videolardan, en fazla 'beğeni' olan 21.400 'beğeni', 49 yorum ve 278.900 görüntüleme ulaşan bir kadının idi. Micay bölgesinin bir araç turu gösterdi, koka mahsullerinin varlığı ve arka planda, “Ben fakir bir aileyim, birisi onu aramak zorunda kaldı, rüyalar açıktı ve önümüzdeki hedefler, madalyona döndüm, büyük bilet istedim.”