Yüksek Mahkemenin Fiziksel ve Sözlü Subaltern'e karşı Subaltern'e karşı Ordu Memuruna Kopyası

Nessie

New member
26 Nisan 2013'te, “Santander” öğretiminde ve NRO Taburunun değiştirilmesinde uzun silahların çokgunda bir çekim uygulaması sırasında meydana gelen bir istismar bölümü. Ulusal Ordunun 16'sı, söz konusu kurumun ana dalını temsil etti, Luis Gabriel Burgos Cáceres, 'Alt Saldırı' suçu için 16 aylık hapis cezası.

O gün o sırada Kaptan rütbesine sahip olan ve Tauramena, Casanare'de bulunan talimat şirketine komuta eden Burgos Cáceres, o zamanki Lisans Askeri ile uğraştı Leonardo Alfonso González Fino Çünkü sağ kolunda atış yapmasını engelleyen bir kaynaması vardı.

Asker bir teğmen albay tarafından yerden çekilmesine yetkili olmasına rağmen, “Yüzbaşı Burgos Cáceres onu aradı ve keyfi olarak rızası olmadan ve asgari asepsis ve hijyen koşullarını gözlemlemeden, onu çıkarmaya çalışmak için apsesi ezdi”Dosya diyor. Bu eylem için kaptan, üstün, teğmen albay tarafından azarlandı. Ricardo Iván Tibaduiza, Kim yerdeydi ve aynı zamanda askere tıbbi dispansere gitmesini emretti.

Daha sonra, üst düzey çokgenden emekli olduğunda, o zaman kaptan bunu asker González Fino'ya karşı suçlarla üstlendi. Ayrıca yerden bir sopa aldı, sol koluna vurdu ve ayağa kalktı.

Askeri eğitim Fotoğraf:Ulusal Donanma

“Albayım sırtımı çevirir çevirmez kaptanım beni çokgenin dışındaki koldan çıkardı, Bana güçlü, kaba sözler, sulak alan kaynağı (sic), Malparido, bok alacağımı söyledi, benim yüzüm Tibaduiza albayım onu azarladı. Bu şekilde oldu ve sonra son çokgeni yapmak için ihtiyaç duyduğumuz bazı dalları bıraktım ve yine de yaptım, “dedi davanın araştırmacılarından önce lisans.

Bu gerçekler için açılan cezai süreçte, dört askeri Teğmen Tibadiza Albay da dahil olmak üzere askere karşı saldırganlığa tanık olduğunu veya duyduğunu ilan etti. Diğer beş tanık, saldırganlığı doğrudan görmediklerini veya oluşmadıklarını, ancak aşağıdakiler gibi yönleri beyan ettiklerini ifade etti: “Siparişleri yerine getirmediğimizde vurulduğumuz bir asa yüklediğini biliyorum, bize herhangi bir ordu gibi yumuşak vurdu.”

Karar Yüksek Mahkeme tarafından verildi. Fotoğraf:Nezaket

Mahkemenin 'Alt'a Saldırı' mahkumiyeti

Bu gerçekler için, Yüksek Mahkeme'nin ceza odası, sulh hakiminin sunumu ile Carlos Roberto SolórzanoBurgos Cáceres EL'e karşı getirilen 16 aylık hapis cezasını doğruladı Bogotá'nın üstün askeri ve polis mahkemesi Mahkeme, söz konusu kararda, kamu gücünün mutlak ayrılmasının ve hakların ve kamu işlevlerinin müdahalesinin aksesuar yaptırımlarının aksesuar getirmemesi gerektiğini düşünmektedir.

Ancak 2019 yılında ilk aşamada kararı ile beraat eden memur Mahkeme 13 askeri cezai talimataşağıdaki şartlarda çözülen ilk mahkumiyetine karşı özel bir zorluk itirazını sundu.

“Savunma tarafından iddia edilen Dubio Pro Reo ilkesinin bir yeri yok. Şüphesiz, bugün büyük Luis Gabriel Burgos Cáceres tarafından konuşlandırılan davranışların, 2010 yılının 1407. Kanunu'nun 1007. maddesinin 100. maddesinde öngörülen alt saldırı türünde yer aldığı konusunda derlenen kanıtlar,

“Güvenilir bir şekilde, hiyerarşik üstün bir durum olarak, aslında bir subaltern'e saldırdığı ve hizmetle ilgili faaliyetler çerçevesinde fiziksel ve sözlü saldırganlık eylemlerini kullandığı kanıtlandı. Davranışı tartışılmaz, askeri komutanın sınırlarını aştı ve yasal olarak norm tarafından korunan askeri disiplin ilkesini aştı, ” cümleyi ekledi.

Fotoğraf:ISTOCK

Mahkemenin ceza odası, hane halkı hapishanesinin ikamesini memura vermeyi kabul etti. “O bir aile babası, evli ve küçük bir kızla”Duitama, Boyacá ve sabıka kaydı olmadan yerleşmiş ikametgah ile.

Binbaşı Luis Gabriel Burgos Cáceres'in Savunması

Bu süreçte, Binbaşı Burgos, sadece hisseden lisans askerinin apselerini asla sıkmadığını ve dosyada teslim edilen sürümlerin asla sıkmadığını göstererek kendini savundu. “Büyütülmüş ve abartılı.” Ayrıca askere asla vurmadığını savundu.

“Tıbbi kayıtların veya saldırganlığın görüşlerinin eksikliğinin Kaptan Burgos Cáceres'e karşı sendikaların” yanlış “veya” abartılı “olduğunu ima etmek kabul edilemez” “mahkeme iddiaları konusunda uyardı.

“Alttaki saldırı suçu, aciz bir fiziksel yaralanma gerektirmez, ancak aslında bir saldırının varlığı, Bu davada, belirtildiği gibi, kurbanın kendi hikayesinin, birkaç yüz tanık tarafından desteklenen kendi hikayesinin yeterliliği ile test edilen şey, “Yüksek Mahkeme tarafından ilgili olarak kabul edilen ve bazı Circles'de” örnek “olarak sınıflandırılan bir karar olan Solórzano Sulh Hakimi'nin yargıcısını da sözlerine ekledi.

Ana María Cuesta

Haber Editörü [email protected]