Ananas ve karpuz eken ampute bir eski savaşçının hikayesi

Nessie

New member
FARC'a yasadışı olarak katıldığında 15 yaşındaydı.. Gerilla saflarını oluşturan tüm oğlan çocukları, kız çocukları ve ergenler (18 yaş altı) gibi o da askere alınmanın kurbanı.oraya gelmelerinin nedeni ne olursa olsun. Zorla mı yoksa ikna yoluyla mı? Yıkıcı olarak on yıldan fazla süre dayandı ama barış üzerine bahse girmeye karar verdi. Ancak yolda sol bacağını kaybetti.

Kriterlere göre

Jeison Sneyder Patino Antipersonel mayına bastığında, işe iade sürecini tanımlamak için son toplantıya gidiyordu. Yıllarca omzunda tüfeğiyle yürüdüğü Yari dağlarında, tam teslim etmek isterken sol ayağını kaybetti.

Askere alınan bir çocuktan bir çiftçiye: ananas ve karpuz eken, ampute edilmiş bir eski savaşçının hikayesi

Paylaşmak

Jeison Sneyder Patino.

Fotoğraf:Nezaket

Hayatın bu paradoksuna rağmen bu amaçta ısrar etmeye devam etti. Anlaşmanın imzalanmasının ardından 2016 yılında Devletin silahsızlanma karşılığında sunduğu avantajlardan yararlanarak zooteknisyen olarak mezun oldu.

Bugün Doğu Tarımsal Üreticiler Birliği BaşkanıUlusal Arazi Ajansı'nın verimli bir proje yürütmek ve hayatlarını yeniden inşa etmek için yaklaşık 1000 hektar verdiği bir grup. Patiño ananas ve karpuzu tercih etti.

“Kendimin bilincinde değilim, başkalarından daha az hissetmiyorum ya da bu engelim olduğu için bir şeyler yapamayacak durumda değilim.”. Tam tersi: Her zaman eğitimdeyim ve ilerlemeye devam etmek istiyorum. Kişisel değişim isteyen, mücadeleci bir insanım ve bu topraklarda çalışmaktan mutluluk duyuyorum çünkü kırsalı seviyorum; Buradaki tarım uygulamalarına çok iyi uyum sağladım” diyor imza sahibi.

Kendisi ve ortakları, yani Porto Riko, Meta'dan 61'den fazla eski savaşçı, 24 Temmuz'daki teslimattan yararlandı. Patiño gibi, 13 departman ve 18 belediyeden yeniden birleştirilmiş 1.415 kişi daha bu Hükümette Kolombiya genelinde 118.673.569 hektarlık alanın tesliminden yararlandı. Dört yıllık hedefin yerine getirilmesine rağmen ilerlemekte olan bir görev kırmızı renkte kalmaya devam ediyor.

“Bu Hükümet, yeniden birleşme sürecinde Barışa evet diyen ve artık aileleriyle birlikte kendilerini gıda üretimine adamış ve bölgelerin sosyal dokusunun bir parçası olan çiftçi olan yüzlerce kişiye toprak dağıtmayı taahhüt etmiştir. ”Ulusal Arazi Ajansı'ndan işaret ediyorlar. Bu birim, araziyi daha orantılı bir şekilde dağıtabilmek için anlaşmalarda üzerinde mutabakata varılan noktalardan biri olan kırsal reformun ilerletilmesinden sorumludur. Silahlı çatışmanın kök saldığı anlaşmazlıklardan biri.

Askere alınan bir çocuktan bir çiftçiye: ananas ve karpuz eken, ampute edilmiş bir eski savaşçının hikayesi

Fotoğraf:Nezaket

Paylaşmak

Bu, Köylü Derneği'nin şimdiki başkanı tarafından da kabul edilmektedir. “Kırsal alan önemlidir çünkü şehirler için gıdanın yetiştirildiği temel dayanaktır.ve Kapsamlı Kırsal Reform, kendi kendimizi sürdürebilmemiz için ülkenin gıda güvenliği üzerine bahse giriyor.”

Anlaşma, bir oluşumun kurulmasını öngörüyor. 10 milyon hektara sahip olacak Kırsal Reform Arazi Fonu2028 yılına kadar bunun 3 milyonu köylü nüfusa ve etnik topluluklara verilecek; ve 7 milyonu, Bölgesel Yaklaşım Programları (PDET) gibi alanlarda, 2026'ya kadar süre ile resmileştirilecek.

Sara Valentina Quevedo

Haber Başyazısı