Bu infografikte UNGRD'deki yolsuzluk davasındaki yansımaları görün

Nessie

New member
18 Aralık Çarşamba günü, Sandra Ortiz yolsuzluk davasındaki rolü nedeniyle hapse atılacak olan Başkan Gustavo Petro'nun hükümetinin en değerli simgesi haline geldi. Afet Risk Yönetimi Ulusal Birimi (UNGRD). Paloquemao adli kompleksi tesislerinde, üçüncü garanti kontrol yargıcı, eski başkanlık danışmanının, konumundan yararlanarak suçları işlemek için kullandığı varsayımıyla, eski başkanlık danışmanı hakkında bir yasaklama emri çıkardı. kara para aklama ve nüfuz ticareti.

Bilgi grafiği: UNGRD'deki yolsuzluk skandalındaki ilişkiler ve sızıntılar

EL TIEMPO, Petro hükümeti içindeki yolsuzluk skandalının bir kısmını ortaya çıkardı ve davayla ilgili bilinmeyen ayrıntıları, kanıtları ve ifadeleri ortaya çıkardı. Ayrıca adli olayları, yetkili makamların ve mahkemelerin tespitlerini de yakından takip etmiştir.

EL TIEMPO Raporlama Birimi bu bilgi grafiğini geliştirdi (aşağıdaki simgeye tıklayın). eski yetkililer, hükümetin üst düzey üyeleri, Başkana yakın kişiler ve ağda yer alan ve yer alan kongre üyeleri arasındaki ilişkiler:

Bu, Sandra Ortiz'e sigorta tedbiri çıkarttıkları duruşmaydı

Bogotá'daki Paloquemao mahkemelerinde 18 Aralık Çarşamba günü yapılan duruşma, saldırıdan etkilenen mağdurların savunucusu avukat Pablo Bustos'un sembolik bir eylemiyle başladı. La Guajira'daki tank arabaları vakasıSabah 8'den beri 12 tanker dolusu oyuncakla mahkemenin önünde bu skandala karışanların yüzleri vardı. “Kamu kaynaklarının rezil bir şekilde yağmalanmasını temsil eden bir yolsuzlukla mücadele ikramiyesi ve En savunmasız yerli toplulukların güvencesizliğis,” dedi anlamı hakkında.

Tankerler UNGRD skandalını ortaya çıkaran kıvılcımdı. Fotoğraf:UNGRD

Sabah saat 11:30 civarında, davanın yargıcı Bogota'daki El Buen Pastor hapishanesinde Sandra Ortiz'e karşı uzaklaştırma emri çıkardı. Tedbir, mahkeme tarafından sağlanan kanıtları dikkate aldı. Savcılık eski yetkilinin aralarında aracı olduğu iddiasına işaret ediyor Carlos Ramon GonzálezMilli İstihbarat Başkanlığı eski müdürü ve kongre üyeleri Iván Name ve Andrés Calle, Senato ve Temsilciler Meclisine başkanlık eden, onlara teslim eden 3.000 milyon peso Hükümet reformlarını teşvik etme karşılığında.

Ayrıca kararda, Ortiz'in su temini eksikliği üzerindeki etkisi de değerlendirildi. La Guajiraçünkü eski bir üst düzey hükümet yetkilisi olarak pozisyonu, kaynağa ihtiyaç duyan toplulukları korumaya hizmet etmek zorundaydı. Bunun yerine, kamu hazinesini yönetme yetkisinden yararlanırdı.

Sandra Ortiz, Bölgeler eski danışmanı UNGRD davası duruşmasında. Fotoğraf:Özel dosya

Rutini bozan olay ise Sandra Ortiz'in konuşması ve o andan yararlanarak kendisine karşı “komplo” kurduğu iddia edilen bir kadını suçlamasıydı. “Bir 'günah keçisine' ihtiyaçları vardı ve o kişi de bir kadındı. Çok fazla gücü var ve tüm bunları bana karşı kuran da oydu, bu işlerin nasıl yürüdüğünü biliyorum, bu komployu bana o kurdu.“, söz konusu.

Bir komploya öncülük edin: DAPRE'nin yöneticisi olarak yetkililerin bilgi vermem için benim için belirlediği tüm adli gerekliliklere uyun.

DAPRE'ye girişim 28 Şubat 2024'te gerçekleşti ve başkanla mutabakata varılan ilk eylemlerimden biri, bu izni talep etmek oldu.

— Laura Sarabia (@laurisarabia) 18 Aralık 2024
Laura Sarabia, şu anki müdürü Dapre, Sosyal ağları üzerinden ve medya önünde anında tepki gösterdi. Dakikalar sonra Ortiz'e hakaret ettiği gerekçesiyle şikayette bulundu. “Kamu görevlisi olarak görevimi yaptım ama Onları kim yaparsa yapsın hayal ettiğini anlıyorum”, diye yazdı X hesabına.

Ortiz'in avukatının önderliğinde savunma yaptığı duruşma neredeyse öğleden sonra saat altıya kadar sürdü. Oswaldo Medinedosyalandı yedek kaynak ve bir diğeri çekicio hapishaneye gönderilmemek için. Öğleden sonra Ortiz'in savunması, Buen Pastor'da tehlikede olduğunu ve önemli rolü nedeniyle onun korunmasını garanti altına almaları gerektiğini savundu.

Öğleden sonra saat neredeyse altıda yargıç kararını yeniden yazdı ve onu Bogota'daki Kuzey Kantonunda bulunan bir askeri garnizona göndermeyi kabul etti. Ortiz bundan sonra günlerini duruşmasını bekleyerek geçirecek.

Sandra Ortiz UNGRD skandalı nedeniyle hapse girdi Fotoğraf:

JUAN ALEJANDRO MOTATO SOTO

Multimedya Gazeteciliği Okulu EL TIEMPO

Ağlarda: @juanalejandromototo

Daha fazla haber