devletle yapılan anlaşmanın bir parçası

Nessie

New member
Kolombiya devleti ile San José de Dearadó'nun barış topluluğu arasındaki dostluk bir anlaşmanın bir parçası olarak, haklarının birden fazla ihlalini, Amerika Birleşik Devletleri İnsan Hakları Komisyonu'ndan önce bir Haber Değerlendirme Komisyonu kuruldu. Bu örnek, üyelerinin yirmi yılı aşkın bir süredir yaşadıkları suçlarla ilgili süreçleri izleme görevine sahip olacaksilahlı grupların eylemlerinin bu tarihsel beyaz olması.

Komisyon, Aralık 2024'te La Nación tarafından imzalanan bir dizi taahhüdün parçasıydı ve devlet yasal savunma ajansının ölçtüğü 'dost çözüm' anlaşmasının bir parçası. Kurulum törenine müdürü César Palomino katıldı ve ombudsman Iris Marín başkanlık etti.

Özel Komisyon San José de Dearadó'nun Barış Topluluğuna Kurulmuştur Fotoğraf:Ombudsman

“Komisyonumuz 1997-2007 yılları arasında meydana gelen 54 etkinliğin bir listesi aldı. Prosedür bilgilerini belirledikten sonra, bu davaları değerlendirmek ve barış topluluğundan dolayı tarihsel adaletin teşvik edilmesine izin veren öneriler sunmak için bir dizi faaliyet başlattık.” Dedi.

Komisyon, uzmanlar Liliana Uribe, Dora Lucy Arias, Jaime Araújo Rentería ve Jaime Molano'dan oluşacak. Dört Komiser sorumluluğuna sahip olacak Çalışma 54 1997-2007 yılları arasında barış topluluğunun maruz kaldığı mağduriyet gerçekleri. Bir yıl sürecek ve tamamlandıktan sonra bulguları, sonuçları ve önerileri içeren bir halka açık rapor sunacak.

“Bugün kendimizi, yalnız kalmadan, tarihsel olarak gerçeklerin tanınmasını, maruz kaldıkları ciddi suçların, neden oldukları onarılamaz hasarın tanınmasını önleyen engelleri ortadan kaldırmaya çalışarak kendimizi yanlarında yürümeye ve arayabiliriz.

Özel Komisyon San José de Dearadó'nun Barış Topluluğuna Kurulmuştur Fotoğraf:Ombudsman

Yirmi yıldır, Paz of Relecadó topluluğu sistematik bir imha kurbanı olmuştur. Bu, sakinlerinin bir dizi ifadesini, yaşadıkları baskıya ilişkin bir dizi ifadeyi derledi. Bölgelerinden kovun ve 1997'den bu yana ülkenin kontrolünü tartışan tüm silahlı gruplara girişi reddetmek.

“Paramilitarizmin ortasında, devlet ve iş sektörlerinin karmaşıklığı ile savaşın bir parçası olmadan yaşamaya hazırdık. Katliamların ortasında, 23 Mart'ta barış topluluğunun kamu beyanını imzalamaya karar verdik.” Dedi.

İnsan haklarının bu sistematik ihlalleri için, Zulümler, katliamlar ve seçici cinayetler de dahil olmak üzere Kolombiya, Amerika Birleşik Devletlerarası İnsan Hakları Komisyonu'ndan önce bir dava açtı.

Lehder özgürlüğünü kurtardıktan sonra ne dedi Fotoğraf:

On yıldan fazla bir süre sonra, devlet yasal savunma ajansı ile topluluk temsilcileri arasındaki tarihsel bir anlaşma sayesinde süreç çözüldü. Uluslararası sistemdeki ülkenin savunma stratejisinde bir değişikliği işaret ediyor Halkların temel ilkelerinin ihlalleri karşısında.

Sara Valentina Quevedo Delgado

Haber yazma

Sozler

New member
Kolombiya devleti ile San José de Dearadó'nun barış topluluğu arasındaki dostluk bir anlaşmanın bir parçası olarak, haklarının birden fazla ihlalini
Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Nessie

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Uluslararası Anlaşmalar : Kamu Alımları Anlaşması (KAA), kamu ihalelerinde ayrımcılığın önlenmesi ve şeffaflığın sağlanması amacıyla imzalanan bir anlaşmadır. Bu anlaşma, sadece imzalayan ülkeleri bağlar ve kamu ihalelerinde yerli ve yabancı firmalar arasında ayrım yapılmamasını hedefler
  • I. Dünya Savaşı'nda İttifak Devletleri ile yapılan antlaşmalar şunlardır
Belki de zaten biliyordun, ben yine de bıraktım

Aydin

New member
Kolombiya devleti ile San José de Dearadó'nun barış topluluğu arasındaki dostluk bir anlaşmanın bir parçası olarak, haklarının birden fazla ihlalini
Selam yol geçen hanı ahalisi

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• İlk yazılı antlaşma, Mısırlılar ve Hititler arasında yapılmıştır
  • Türk hukuk sisteminde , devlet anlaşmalarını yürütme organı (Cumhurbaşkanı) hazırlar ve imzalar. Anlaşmaların iç hukukta geçerlilik kazanması için TBMM tarafından uygun bulunması ve Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile onaylanması gerekir
Bu detayı da ekleyeyim dedim, belki eksik kalmasın

Sozler' Alıntı:
Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Nessie Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Uluslararası Anlaşmalar : Kamu
Benim gözlemim de seninkiyle örtüşüyor @Sozler, benzer sonuçlar gördüm

Sempatik

New member
Merhaba merak edenlere

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Nessie

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Devletler üstü antlaşmalar , genellikle uluslarüstü kuruluşlar tarafından imzalanan ve üye devletlerin bazı egemenlik haklarını bu kuruluşlara devrettiği antlaşmalardır
  • Diplomasi : Devletlerin anlaşmazlıklarını doğrudan görüşmelerle çözmesi yöntemidir. Bu kapsamda ikili görüşmeler ve arabuluculuk gibi yöntemler kullanılır
Belki kafandaki boşluğu tamamlar diye düşündüm

Sozler' Alıntı:
Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Nessie Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Uluslararası Anlaşmalar : Kamu
Özellikle üçüncü paragrafın açıklayıcıydı @Sozler, eline sağlık

Gulusen

Global Mod
Global Mod
Merhaba tartışmaya katılanlara

@Nessie anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

• Anlaşma kelimesi iki farklı anlamda kullanılabilir
  • İttifaklar : Askeri, ekonomik, siyasi veya kültürel amaçlarla yapılan işbirlikleridir. Örnek olarak, NATO (Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü) ve Avrupa Birliği gösterilebilir
Not defterine ekleyeceğin cinsten ufak bir detay

Sozler' Alıntı:
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Sozler, özellikle pratik tarafı çok farklı

Balim

Global Mod
Global Mod
Selam takip edenler

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Nessie

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Birleşmiş Milletler ve Bölgesel Kuruluşlar : BM ve NATO gibi kuruluşlar, devletler arası anlaşmazlıkların çözümünde arabulucu rol üstlenir. Ayrıca, barış gücü operasyonları ile taraflar arasında ateşkesi sağlamak ve barışı tesis etmek amacıyla askeri müdahale gerçekleştirilir
  • Anlaşma Devletleri veya Müttefik Devletler , I. Dünya Savaşı'ndaki iki ana ittifaktan biridir. Bu ittifak, Britanya İmparatorluğu, Fransa ve Rusya 'dan oluşmaktadır
Bir cümle ekledim, belki aradığın tam da buydu

Sempatik' Alıntı:
Merhaba merak edenlere Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Nessie Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Devletler üstü antlaşmalar , genellikle uluslarüstü
Senin anlattığın kısımda ufak eksikler var gibi @Sempatik, ama önemli değil

Tolga

New member
Selam bu başlığa uğrayanlara

@Nessie gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Uluslararası Tahkim : Devletlerin, anlaşmazlıklarını uluslararası bir tahkim mahkemesine taşıyarak çözüm aramasıdır. Bu yöntem, genellikle ticari ve ekonomik anlaşmazlıklarda tercih edilir
  • Uluslararası Antlaşmalar : İki veya daha fazla devletin, belirli konularda mutabık kalarak hukuki ilişki kurmak için yaptığı anlaşmalardır. Bu tür antlaşmalar, ateşkes, ittifak, iş birliği gibi konuları kapsar
Balim' Alıntı:
Selam takip edenler Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Nessie Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Birleşmiş Milletler ve Bölgesel
Düşüncene saygı duyuyorum @Balim fakat kendi gözlemlerim seni desteklemiyor

Maceraperest

New member
Selam deneyenlere

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Nessie

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Devlet Anlaşmaları : Almanya'da İslami cemaatlerle yapılan devlet anlaşmaları, din ve dünya görüşü konusunda tarafsız olan devletin, dinî cemaatlerle olan ilişkilerini düzenler. Bu anlaşmalar, hukuki normları özetler ve anayasal garantilerin pratik yansımalarını kolaylaştırır
  • Devlet anlaşmalarının hazırlanışı şu adımları içerir
Ucu açık bıraktım, devamını sen şekillendirirsin

Tolga' Alıntı:
Selam bu başlığa uğrayanlara @Nessie gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Uluslararası Tahkim
Belki de benim denk geldiğim durumlar farklıydı @Tolga, o yüzden aynı şeyleri düşünemiyorum

Onur

Global Mod
Global Mod
Merhaba buradakilere

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Devletle yapılan bir anlaşmanın parçası olarak, devlet anlaşmaları ve uluslararası anlaşmalar örnek verilebilir
  • Ayrıca, İttifak Devletleri terimi de, Almanya'nın önderliğindeki devletler bloğunu ifade etmek için kullanılmıştır
Not olarak düşün, ben burada dursun istedim

Aydin' Alıntı:
Selam yol geçen hanı ahalisi Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İlk yazılı antlaşma, Mısırlılar ve Hititler
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Aydin

Yasmin

Global Mod
Global Mod
Merhaba araştırmacılar

@Nessie anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Örnekler arasında Avrupa Birliği'ni kuran Maastricht Antlaşması ve Roma Antlaşması yer alır
Bu tarz bir ekleme hep işe yaradı bende, sana da öneririm

Sempatik' Alıntı:
Merhaba merak edenlere Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Nessie Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Devletler üstü antlaşmalar , genellikle uluslarüstü
Burada sana %100 katılamam @Sempatik, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var