Francisco de Roux, bir Cizvit'e yönelik cinsel istismarın örtbas edildiği iddiası hakkında konuştu

Nessie

New member
Medya fırtınası çöktü Cizvit Peder Francisco De Rouxbu hafta bir vakanın örtbas edildiği iddiasıyla suçlamalarla karşı karşıya kalan cinsel istismarİsa Cemiyeti'nin eyalet amiri olarak görev yaptığında.

Kriterlere göre

Luis Fernando Llano tarafından yapılan şikayette, kendisinin ve üç kız kardeşinin 70'li yılların sonunda Cizvit rahibi Darío Chavarriaga'nın elinde uğradığı bazı ihlaller rapor edilmiş ve bunlar 2014 yılında Peder De Roux'un dikkatine sunulmuştur. .

Geçen Pazartesi Javeriana Üniversitesi'nde pedofili konulu bir forumun ardından dava yeniden gün yüzüne çıktı. Mağdur, Chavarriaga'ya karşı yürütülen sürecin cezasız kaldığını suçlamak için söz aldı ve Cizvit amiri olarak De Roux'nun gerekli düzeltmeleri yapmayacağını söyledi.

Peder Darío Chavarría'ya yönelik şikayetler üzerine Peder De Roux, onu üniversite ortamının dekanı olarak görev yaptığı Diş Hekimliği Dekanlığından aldı.

Fotoğraf:Cesar Melgarejo. ZAMAN

Paylaşmak

Bu belirtilerle karşı karşıya kalan Hakikat Komisyonu eski başkanı Olayların kronolojisini ve pedofili cezalandırmak için uyguladığı, kanon hukukunda öngörülen yaptırımların her birini ayrıntılı olarak açıkladığı bir basın toplantısı düzenledi.

De Roux, kurbanların versiyonunu sunduktan ve Chavarriaga'nın sorumlulukları kabul etmesini sağladıktan sonra şunları söyledi: Roma da dahil olmak üzere tüm dini otoriteleri bu konuda bilgilendirdi. ve suçlanan rahibi, üniversite ortamının dekanı olarak görev yaptığı Javeriana Üniversitesi Diş Hekimliği Dekanı'ndan uzaklaştırdı.

“Onu, Cizvit rahiplerinin ölümcül bir durumda gittikleri Hemşirelik Fakültesi'ne hapsettim” dedi. Ayrıca herhangi bir dini faaliyeti kalıcı olarak yerine getirmesinin yasak olduğunu da garanti etti.

Rahip Chavarriaga, transferinden aylar sonra kansere yakalandı ve 2017 yılında hayatını kaybetti.

Adım adım uygulanan prosedürle Peder De Roux, davayı Savcılığa sunmayacağının güvencesini verdi: bugün etkisini gösteren ihmal budur, iki nedenden dolayı. Birincisi, onları koruyan kutsal gizlilik nedeniyle kanon kanununun kopyaların onaylanmasını gerektirmemesi ve ikincisi, mağdurlarla konuştuktan sonra düzeltici önlemlerden memnun görünmeleriydi.

Ancak, benim suçum bu perşembe günü baba, 10 yıl sonra bugün, Evet, ilgili cezaların uygulanmasını sıradan adalet sisteminin eline bırakacaktı.

“Elimdeki tüm enstrümanları uyguladım. Luis Fernando'yu ya da kız kardeşlerini sessiz kalmalarını teşvik etmek için yönlendirmedim. Ama bugün bana ne yapardım diye sorarsanız, Canon Kuralları sürecini tekrarlardım, çünkü bu çok katı bir süreç ama son belirlendikten sonra bunu savcılığa sunardım” dedi. .

2018 yılında ve dünya genelinde Katolik Kilisesini vuran pedofili skandalının ardından, şunu belirtmekte yarar var. Papa Francis kutsal sessizliği kaldırdı ve bugün rahipler ve Kilise Komitesi, süreçleri adli ve cezai makamlara aktarmakla yükümlüdür.

Peder De Roux İsa Cemiyeti adına af diledi Tüm mağdurlara, manevi açıdan çok dayak yediğini söyledi ve bu iddia edilen örtbas etme gibi kendisine yönelik diğer şikayetleri öğrenebilmesi için Savcılığa dilekçe hakkı sunacağına dair güvence verdi ve sorunu çözmek için hemen kendini göster.

Diğer durumlar

Cizvit papazı EL TIEMPO'ya, İsa Cemiyeti'nin geçici gözetmeni olduğu sırada Peder Chavarriaga'nın tacizlerine ek olarak şunları söyledi: cinsel suçlarla ilgili diğer iki davada Canon Kuralları uyarınca ilerlemek zorunda kaldı.

Aynı şiddette olmasa da bu suçlar için oluşturulmuş araçları kullanarak hareket ettiğini kaydetti.

Ayrıca bu protokolün katılığını da savundu. “Eğer her durumda aynı işlem yapılmış olsaydı, Kilisedeki pedofili dehşeti bildiğimiz boyutta yaşanmazdı”. Ve kurumsal dokunulmazlığın olduğunu doğruladı. Kilise adına, “Araçlara sahip olduğumuzdan, bazen verilen hasar karşısında gerektiği kadar şiddetli olamıyorduk” dedi.

Çatışmayla ilgili gerçekleri aydınlatmakla görevli kurum olan Hakikat Komisyonu'nun eski başkanı olarak bu gazetede barış konusuna da değindi. Ve ısrar etti Barışçıl bir çözüm bulunana kadar diyalog masalarında kalın mevcut silahlı aktörlerle.

Sara Quevedo – Justicia Editoryal – @JusticiaET – [email protected]