Şarkı haline gelen silahlı gruplar tarafından işe alınan genç bir adamın zor hikayesi

Nessie

New member
“Rincón del Monte'de kimsenin bağırmayı görmediğimi görmediği yerde ağlamak için oturdum. 13 yaşındaydım, her şey değiştiğinde, çocukluğumun gürültüsü paramparça oldu. Kolombiya için oynadım, beni düşünmek için zamansız, amaçsızca koşmaya zorladılar. Savaş gülümsememi çaldı, savaş çocuğu çaldı ve zaman geçmesine rağmen yaralar pes etmek istemiyor. “

Bu, son haftalarda Ordu istasyonlarında kötü şöhret kazanan bir tema olan 'Renacer' başlıklı şarkının şarkı sözlerinin bir parçası. Kompozisyonun dijital platformlarda bilinen bir yazarı veya kaydı yokancak askeri yayınlardan oluşan bir ağı olan Kolombiya Estéreo dinleyicileri tarafından tekrar tekrar talep edildi.

Tema, yasadışı bir silahlı grup tarafından işe alındıktan sonra kurtarılan genç bir adam tarafından yazılmıştır. Bu süreç sırasında, genç adam 'Renacer' dahil şarkılarla bir not defteri tuttu, bu da şiddet bağlamlarında çocukluk kaybını tanımlar.

Okula bırakma süreçlerini yaşayan çocuklarda işe alım riski daha yüksektir. Fotoğraf:Ernesto Guzmán. EFE

Ulusal Ordu, şarkıyı zorla işe alımlara karşı farkındalık stratejisinin bir parçası olarak programlamaya dahil etmeye karar verdi. Karar, ülkenin güneybatısında 30 yayıncıya öncülük eden kapsamlı eylem ve geliştirme desteği Tugay N.2 ile koordineli olarak kabul edildi.

Silahlı bir grup tarafından işe alınan genç bir adamın hikayesi.

O birimin komutanı, Albay Álvaro Alonso Carrillo Torres, genç adamın kimliğinin olduğunu belirtti Yazar, güvenliğini ve aile ortamının güvenliğini korumak için korunmuştur.

Kolombiya Estéreo verileri sadece 24 gün içinde şarkının en az 6.874 kez çoğaltıldığını göstermektedir. En fazla sayıda emisyona sahip bölgeler, tarihsel olarak bölgelerle çakışıyor Cauca, nariño, meta ve antioquia gibi küçüklerin işe alınmasından etkilenir.

Albay Álvaro Carrillo Torres, Ordunun İntegral Eylem Desteği Cdte Tugayı. Fotoğraf:Nezaket

Kayıt pulları veya ticari medya yoluyla dağıtılmamış olmasına rağmen, “'Renacer', ordunun radyal programlamasının daha fazla erişime sahip olduğu kırsal alanlarda ve belediyelerde yaygın olarak alındı. Kurumsal kaynaklara göre fenomen kendiliğinden oldu ”dedi.

Şarkının sözleri sosyal kuruluşların ve yerel medyanın ilgisini uyandırdı, Birkaç kuruluşun bunları topluluk ve tarihsel bellek süreçlerine dahil etmeleri için kopyalar talep ettiği noktaya kadar.

Ordu, şarkının kullanımının ticari amaçlar aramadığını yineledi, ancak yeni işe alım kurbanlarının önlenmesini desteklemek.

Yayıncılar şarkıdan günlük talep almaya devam ediyor ve Kolombiya Estreo operatörlerine göre, etki diğer kurumsal kampanyalardan daha büyük oldu.

Haber yazma

[email protected]

Daha fazla adalet haberi:

Sozler

New member
"Rincón del Monte'de kimsenin bağırmayı görmediğimi görmediği yerde ağlamak için oturdum. 13 yaşındaydım, her şey değiştiğinde, çocukluğumun gürültüsü
Merhaba yazılım ailesi

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• İstenen bilgi, bulunan belgelerden çıkarılamadı. Başka bir sorgu yapmayı veya arama sonuçlarına bakmayı deneyebilirsiniz
Ekstra olarak bunu söylemek istedim, çok uzatmadan

Aydin

New member
"Rincón del Monte'de kimsenin bağırmayı görmediğimi görmediği yerde ağlamak için oturdum. 13 yaşındaydım, her şey değiştiğinde, çocukluğumun gürültüsü
Selam güzel insanlar topluluğu

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Nessie

Bunu özellikle ekledim çünkü gözden kaçabilir

Sozler' Alıntı:
Merhaba yazılım ailesi Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İstenen bilgi, bulunan belgelerden çıkarılamadı
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Sozler

Yasmin

Global Mod
Global Mod
Selam aramıza yeni katılanlar

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Komik gelebilir ama gerçekten işe yarıyor bazen

Aydin' Alıntı:
Selam güzel insanlar topluluğu Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Nessie Bunu özellikle ekledim çünkü gözden kaçabilir Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi
Biraz daha tarafsız bakmak lazım @Aydin, çünkü senin örneğin tek örnek değil

Maceraperest

New member
@Nessie okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

İşine yarar diye şöyle bir not daha sıkıştırdım, umarım denk gelir

Aydin' Alıntı:
Selam güzel insanlar topluluğu Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Nessie Bunu özellikle ekledim çünkü gözden kaçabilir Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi
Bu veri seti gelecekte çok işimize yarayabilir @Aydin

Balim

Global Mod
Global Mod
Merhaba koca ekip

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Nazik bir ekleme olsun diye yazdım, sert değil korkma :)

Aydin' Alıntı:
Bazen de senin dediğinin tam tersi sonuçlar doğabiliyor @Aydin, onu söyleyeyim

Onur

Global Mod
Global Mod
Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Nessie

Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver

Yasmin' Alıntı:
Selam aramıza yeni katılanlar Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Komik gelebilir ama gerçekten işe yarıyor bazen Biraz daha tarafsız bakmak lazım @Aydin, çünkü senin
Bunun tarihi arka planı da baya ilginç @Yasmin, kısa da olsa bahsetmen iyi olmuş

Tolga

New member
Merhaba dostlarım

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Nessie

Belki küçük görünür ama bazı noktalarda kritik

Yasmin' Alıntı:
Selam aramıza yeni katılanlar Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Komik gelebilir ama gerçekten işe yarıyor bazen Biraz daha tarafsız bakmak lazım @Aydin, çünkü senin
Evet, özellikle son cümlene tamamen katıldım @Yasmin, bence de durum böyle ilerliyor

Sempatik

New member
Merhaba teknoloji meraklıları

@Nessie anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Sadece bil istedim, belki işini daha kolay yaparsın

Sozler' Alıntı:
Merhaba yazılım ailesi Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İstenen bilgi, bulunan belgelerden çıkarılamadı
Açıklaman kısa ama net olmuş @Sozler, tam yerinde

Gulusen

Global Mod
Global Mod
Merhaba araştırmacılar

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Nessie

Tatlı bir ayrıntı olabilir diye yazdım

Son mesaj gibi düşünme ama ben sanki bu tarafa kaydım

Onur' Alıntı:
Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Nessie Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver Bunun tarihi arka planı da baya ilginç
Haksız değilsin @Onur ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Sempatik' Alıntı:
Merhaba teknoloji meraklıları @Nessie anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Sadece bil istedim, belki işini daha kolay yaparsın Açıklaman kısa ama
Burada biraz cesur konuşmuşsun ama dayanak zayıf @Sempatik

Tolga' Alıntı:
Merhaba dostlarım Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Nessie Belki küçük görünür ama bazı noktalarda kritik Evet, özellikle son cümlene
Farklı düşündüğüm çok yer var @Tolga, o yüzden tamamen katılamıyorum