yüksek mahkeme başkanı

Nessie

New member
Yüksek Haber Divanı BaşkanıYargıç Gerson Chaverra Castrobu yıl Ulusal Başsavcıyı seçerek seçim misyonunda önemli bir role sahip olan Kolombiya'daki en yüksek olağan yargı mahkemesinin başında yönetiminin son dönemine girdi.

Mahkemenin ilk Afrika kökenli başkanı olarak kabul edilen Yargıç Chaverra eleştirmek için öne çıktı, Kolombiya'daki yüksek mahkemelerin yönetimine karşı farklı kesimlerden gelen sorular ve diskalifiyeler.

Diyalog halinde EL TIEMPO Mahkeme başkanı çeşitli konular hakkında konuştu ve hattaBaşkan Gustavo Petro'nun birkaç ay önce kendisini “siyah muhafazakar” olarak adlandırmasıyla yaptığı eleştirilere yanıt verdi.

“O Başkan Petro, bana sözde ideolojik bir bağlılık atfederek bana vurgu yapıyorbenim gibi siyahi bir insanın bu ideolojiye sahip olamayacağını ifade ederek. Bu bağlamda, kişisel ve profesyonel yaşamımın hiçbir tür önyargı olmaksızın adalete adandığını ifade ediyorum” dedi Yargıç Chaverra.

Ve şunu ekledi: “Siyahi mirasım beni gururlandırıyor ve hayatım boyunca hiçbir siyasi partiye üye olmadım, otuz yılı aşkın süredir yargısal bir kariyerim var. Her zaman rekabet sayesinde farklı mevkilere yükseldim ve bir yargıç olarak kararlarım Anayasaya ve tüm Kolombiyalıları kapsayan yasalara uygun oldu.”

Yargıç Gerson Chaverra Castro, Yüksek Haber Divanı Başkanı. Fotoğraf:Nestor Gomez. ZAMAN

Kariyeri boyunca kadın işçi olmasından dolayı ayrımcılığa uğrayıp uğramadığı sorulduğunda Afrika kökenli bir adam, Mahkeme başkanı evet olduğuna dair güvence verdi.

“Çocukluğumdan beri marjinalliğe, dışlanmaya ve ayrımcılığa aşinaydım ama bu asla ilerlememe engel olmadı. Tam tersine hayallerime ve hedeflerime ulaşma konusunda beni daha disiplinli olmaya teşvik etti.. Bugün o yılları, o dışlanma ve ayrımcılık deneyimlerini acı verici görmüyorum” dedi.

Dahası, siyahi olma koşulunun “diskalifiye etmek veya diskalifiye etmek için kullanılmasına” şaşırmıştı. bir vatandaşı eleştirmek”.

Yüksek Haber Divanı. Fotoğraf:ZAMAN

“Bu deneyimler beni adaletin idaresinde çalışmaya daha da fazla motive ediyor, böylece benim gibi Pasifik'teki ve ülke genelindeki siyah insanlara onurlu davranılıyor. Kültürleriyle gurur duymalarını, diğer vatandaşlarla aynı fırsatlara erişebilmelerini, hayallerine ulaşabilmelerini ve her şeyden önce büyüklüklerine katkıda bulunarak topluluklarına hizmet edebilmeleri ve bilgi,” dedi yargıç.

Chaverra, günümüzde ülkedeki hakimlerin bağımsızlığını ve özerkliğini tehdit eden bu faktörlere de değinerek, tarih boyunca hakimlerin ve hakimlerin “Çok büyük zorluklarla karşılaştılar” ofislerin düzgün işleyişi için kaynak yetersizliğinden, ülkenin çeşitli bölgelerinde faaliyet gösteren yasa dışı silahlı grupların baskılarına kadar pek çok sorun var.

Haber Sarayı, Yüksek Mahkemelerin merkezi. Fotoğraf:İsa Blanquicet

“Diğer sektörler gibi adalet de şiddetten ve yasadışı aktörlerin tehditlerinden ağır darbe aldı. Son zamanlarda ülkede bazı sektörlerde yargı kararlarına ve genel olarak adaletin işleyişine yönelik bir reddetme ve sorgulama iklimi arttı. Ancak bu olgu kendiliğinden ortaya çıkmıyor ve yargı işinin gerçekliğini yansıtmıyor” diyen avukat, yargıçların karar vermeleri için gerekli huzur ve özgürlüğe sahip olmaları gerektiğini vurguladı. “Dış baskılar olmadan, dürüstlüklerinden korkmadan, kararlarının varsayılan amaçları hakkında önyargılar olmadan ve düşman olarak görülmedenadalet idarecileri olarak görevlerinin yerine getirilmesiyle ilgisi olmayan çıkarlar için hareket ettiğinden şüphelenilen veya hiç kimsenin olmadığı anlamına gelir.”

“Haberin demokrasinin temel direklerinden biri olduğunun bilincinde olan ülke ve toplum, hakimlerin sakin ve rahat karar verebilmelerini güvence altına almalıdır. Kararlarına saygı duyulmasını ve uyulmasını talep ediyorum”diye ifade etti.

Haber Başyazısı

[email protected]

Daha fazla Haber haberi: