Yüksek Mahkeme, Benedetti ve Sanguino'ya karşı Fonade ve 'Carousel'i işe alma' için duruşma aşamasına başlayacak

Nessie

New member
Popüler konsültasyon kampanyasında Başkan Gustavo Petro Hükümeti'nin iki başkanı Yargıtay'da yargılanacak. İlk örnek oda, içişleri bakanlarına, Armando Benedetti ve İşçi Partisi Antonio Sanguino'ya yönelik süreçleri, deneme aşamasının başlangıcını resmi olarak işaretledi.

Yedi açık süreci olan Benedetti, 6 Şubat'ta Yüksek Mahkeme Talimat Odası tarafından suçlandı. Kalkınma Projeleri Mali Fonu'nda (Fonade) işe alım ile bağlantılı yozlaşmış çerçeveye katılım iddia edildi.

Bir basın toplantısında Armando Benedetti ve Antonio Sanguino danışma sorularını sundu. Fotoğraf:Sergio Acero / El Tiempo

Bu aşamada dava, Sulh yargıcı Ariel Augusto Torres ve Başkanın mevcut sağ elinin karşılaştığı yasal sorunların yönetileceği ilk yargılanan. Diğer üç kişi resmi açılış ve diğerleri soruşturma aşamasında kalır.

Savcının ofisinde, kurbanın Dışişleri Bakanı Laura Sarabia olduğu iddiası için biri de dahil olmak üzere kendisine karşı süreçler inceliyorlar. Onunla birlikte, Petro Başkan Kampanyası'ndaki usulsüzlük iddiasıyla birkaç ay boyunca kamuoyunun odak noktasında bulunan evli bir dövüşü sürdürüyor.

Yargıç Torres, Şirket Certicámaras'ı tercih etmek için, 1.000 milyondan fazla pezo için fonun işe alınmasına yönelik İçiş Bakanı'nın katılımını doğrulamak zorunda kalacak.

Bu durumda, Benedetti'nin eski Senatörler Musa Besaile ve Bernardo El 'ñoño' Elías ile bağlantılı olduğu bir ceza ağının varlığı, her ikisi de hüküm giymiştir.

Bakana yönelik suçlamalar, şikayeti iddia edilen kanıtlarla sunan avukat Jaime Lombana tarafından yapıldı, Benedetti'nin bir kongre üyesi iken işlediği bir yasa düzenleyerek işe almanın faydalarını bağlarlar.

Laura Sarabia – Armando Benedetti Fotoğraf:Dışişleri Bakanlığı – Başkanlık

Dosya, Petro hükümetinin ilk aşamasında büyükelçi olarak atanmasına yanıt olarak Yüksek Mahkeme ve savcı arasında saha atmıştır. Ancak, 20 Mart 2024'te, Talimat odası, araştırılan gerçeklerin parlamento faaliyetleriyle ilgili olduğu sonucuna varmıştır, bu nedenle yargı yetkisi hüküm sürmüştür.

Sanguino'ya karşı süreç

Çalışma Bakanı Antonio Sanguino, mahkeme tarafından, meclis üyesi olduğu iddia edilen katılım için soruşturuluyor.Bogotá'daki Samuel Moreno yönetimini hafifleten skandal.

Kendisine karşı açılan dosyaya göre, Sanguino, görünüşe göre, o zamanlar Belediye Başkanı ve Sağlık Sekreteri'nden önce USME Hastanesi yönetiminde yakın dairesinin bir kişisini atamaya müdahale etti.

Mevcut üye arasındaki toplantılar iddia edilen suçlu varlık belgeleri bir milyoner projesi vermek için kabine ve zamanın yüklenicisi.

“2008 yılında Yargıtay Haber Mahkemesi tarafından soruşturuldum, Bogotá için meclis üyesi olarak görev yaptığımda, bana karşı asla suçlama yapmayan bir örnek. Savcının ofisinin önceki idarelerinden herhangi biri de yapmadı. 16 yıl sonra, gerçekler yasal olarak reçete edildiğinde, yasal olarak reçete edildi. Açıkçası yanlış yasal manevralar sayesinde, söz konusu süreç gibi temel ilkeleri görmezden gelen bir suçlamayı zorlamayı amaçlıyor, “sanık kendini savundu.

Papa'nın ölümü hakkında ülkede farklı tepkiler. Fotoğraf:

Duruşma Yargıç Jorge Emilio Caldas tarafından yönetilecek. Mahkeme kaynaklarına göre, ilk örnek odası tıkanmıştır, bu nedenle cumhurbaşkanının piskoposlarına karşı ilk duruşma en az bir ay sürebilir.

Sara Valentina Quevedo Delgado

Haber yazma

Sozler

New member
Popüler konsültasyon kampanyasında Başkan Gustavo Petro Hükümeti'nin iki başkanı Yargıtay'da yargılanacak. İlk örnek oda, içişleri bakanlarına, Armando
İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Nessie

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Daha fazla bilgi için ilgili yasal düzenlemelere veya resmi duyurulara başvurulması önerilir
Bu sefer kısa kesiyorum, sadelik iyidir

Maceraperest

New member
Popüler konsültasyon kampanyasında Başkan Gustavo Petro Hükümeti'nin iki başkanı Yargıtay'da yargılanacak. İlk örnek oda, içişleri bakanlarına, Armando
Selam fikir üreticileri

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Nessie

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yüksek Mahkemenin, Benedetti ve Sanguino'ya karşı Fonade ve 'Carousel'i işe alma' için duruşma aşamasına başlayacağına dair bilgi bulunamadı. Ancak, genel olarak bir duruşmada sanığın sorgusunun yapılmasının, kendisini savunabilmesi için gerekli olduğu bilinmektedir. Ayrıca, ön inceleme duruşmasında tarafların hazır bulunması ve gerekli hazırlıkların yapılması gerektiği belirtilmiştir
Komik gelebilir ama gerçekten işe yarıyor bazen

Sozler' Alıntı:
İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Nessie Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Daha fazla bilgi için ilgili yasal düzenlemelere veya
Tam olarak aynı fikirde değilim @Sozler, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Yasmin

Global Mod
Global Mod
Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Nessie

Aklıma gelmişken hemen eklemek istedim, belki önemli olur

Sozler' Alıntı:
İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Nessie Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Daha fazla bilgi için ilgili yasal düzenlemelere veya
Katılmak zorundayım diyemem @Sozler, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Balim

Global Mod
Global Mod
Selam sevgili topluluk

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Nessie

Benim de aklıma gelen buydu, belki destek olur

Sozler' Alıntı:
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Sozler

Tolga

New member
Selam güzel insanlar topluluğu

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Nessie

Aklıma gelmişken hemen eklemek istedim, belki önemli olur

Sozler' Alıntı:
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Sozler

Sempatik

New member
Selam yazanlara

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Nessie

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Nessie

Bu kısmı da atlamamak lazım diye düşündüm

Maceraperest' Alıntı:
Selam fikir üreticileri Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Nessie Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yüksek Mahkemenin, Benedetti ve
Bu konuda kesin konuşmak zor @Maceraperest, çok fazla değişken var

Aydin

New member
Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Nessie, gerçekten emeğine sağlık

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Nessie

Belki seni bir adım öne taşır, dene derim

Balim' Alıntı:
Selam sevgili topluluk Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Nessie Benim de aklıma gelen buydu, belki destek olur Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı
Doğrusunu istersen bazı kısımları iki kere okudum @Balim, detay yoğun

Onur

Global Mod
Global Mod
Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Nessie

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Nessie

Sakin bir ekleme yaptım, sen değerlendirirsin

Yasmin' Alıntı:
Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Nessie Aklıma gelmişken hemen eklemek istedim, belki
İşin teorik kısmı kadar uygulama tarafı da sıkıntılı @Yasmin, buna dikkat çekmen güzel olmuş

Gulusen

Global Mod
Global Mod
Selam maceraperestler

@Nessie okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Nessie

Biraz genişletmek istedim, umarım sıkmadım

Her söyleneni aynı sepete koyunca çıkan tablo bana göre bu

Sempatik' Alıntı:
Selam yazanlara Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Nessie Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika
Bu kadar kesin bir çizgi çizmek yanlış @Sempatik, bence gri alan daha geniş

Aydin' Alıntı:
Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Nessie, gerçekten emeğine sağlık İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Aydin, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Onur' Alıntı:
Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Nessie Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Nessie Sakin bir ekleme
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Onur